Milutin Mima Karadžić: Na moje mesto dovedite mladu glumicu
Foto: Dimitrije Popović

Poznati glumac napustio Atelje 212

Milutin Mima Karadžić: Na moje mesto dovedite mladu glumicu

Pop kultura -
Da ne radim ništa i primam platu, makar i malu, nije u redu. Onome ko dođe želim da igra 25 predstava mesečno, koliko sam i ja nekada
1 / 4 Foto: Dimitrije Popović

Milutin Mima Karadžić posle 27 godina otišao je iz Ateljea 212.Crnogorskom glumcu njegovo matično pozorište organizovalo je tim povodom oproštajno veče, na kojem je svoju odluku obrazložio novinarima.- Da ne radim ništa i primam platu, makar i malu, nije u redu. Ulazim u avanturu da sam zarađujem, a i želim da ustupim mesto nekom mladom glumcu, još bolje glumici. Mogu samo da mu poželim da igra po 25 predstava mesečno, koliko sam svojevremeno i ja igrao u ovom pozorištu - rekao je u svom poznatom duhovitom maniru Karadžić.Mima je od kolega dobio umetničku sliku, a prisetio se i svojih početaka.- Došao sam kao mlad u ovu kuću i tu proživeo najlepše godine. Pamtim čuvena druženja u bifeu Ateljea u vreme kad su tu bili Zoran Radmilović, Mira Banjac, Mira Stupica, Ljubomir Muci Draškić, Dušan Kovačević, Borislav Mihajlović Mihiz. Onda se mnogo toga promenilo i u državi i u nama. Svašta je protutnjalo i danas su drugi trendovi i druge vrednosti - naglasio je Karadžić.Na oproštajnu žurku proslavljenog glumca došli su njegov brat Milan Karadžić, menadžer Raka Marić, kao i kolege glumci Andrija Milošević, Dara Džokić, Isidora Minić, Branimir Brstina, Nebojša Ilić i mnogi drugi.

Novi komadAVGUST - OKRUG OSIDŽU Ateljeu 212 pre nekoliko dana održana je prva proba predstave „Avgust - okrug Osidž“ Trejsija Letsa u režiji Ljiljane Todorović. Radnja se odvija u Americi, u atmosferi u kojoj se, i doslovno i metaforično, ne može disati, a u središtu priče je raspad porodice, što je i svojevrsno ogledalo društvene entropije. U podeli je impozantna glumačka ekipa, predvođena Draganom Nikolićem, Darom Džokić, Anitom Mančić, Branimirom Brstinom i Milicom Mihajlović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track