MLADI PEVAČ (20) BOLUJE OD RAKA: Živite punim plućima

Inspiracija fanovima

MLADI PEVAČ (20) BOLUJE OD RAKA: Živite punim plućima

Pop kultura -
Vreme je da završim sa 11. hemoterapijom. Doslovno nemam više vena u rukama jer su sve umrle. Ali i dalje posmatram pozitivnu stranu, napisao je na Tviteru

Američki pevač Hari Hadson (20) u junu je saznao da boluje od Hočkinovog limfoma, vrste raka koji daje velike šanse za izlečenje. Mesecima se podvrgavao hemoterapiji i o tome izveštavao fanove putem Tvitera, inspirišući ih da žive punim plućima.Dvadesetogodišnji Hari Hadson u martu je izbacio svoj prvi singl "World Is Gone". Momak koji je od druge godine pevao uz "Džeksons fajv", a od 2011. nastupao sa bendom po holivudskim klubovima, konačno je dobio šansu da se predstavi celom svetu. Samo tri meseca kasnije saznao je da boluje od Hočkin limfoma. Obavestio je fanove da su šanse za izlečenje velike i da će se tokom narednih šest meseci podvrgavati hemoterapiji.

Od tada sve dobre i loše trenutke deli sa obožavateljima putem Tvitera i Instagrama. Slikao se čak i u bolnici, slabašan i skoro bez kose. Želeo je da pokaže da i dalje ceni život i nada se da će mu se zdravlje popraviti."Da, imam bolove, ali i dalje radim šta hoću i ne možete ništa da uradite protiv toga. To će biti moj moto za danas", napisao je Hari uz fotografiju snimljenu kraj prozora bolnice. Uprkos teškoj bolesti, mladi pevač je zadržao smisao za humor, pa je jednom prilikom otkrio pratiocima na Tviteru da je uživao u pažnji medicinske sestre koja ga je tešila trljajući mu stomak. Prema Harijevim rečima, "nije važno da li je čaša poluprazna ili polupuna, važno je da imate čašu i nešto u njoj".

On je istakao da je zahvalan što je živ, iako se trenutno bori protiv smrti. Svakog dana je podsećao svoje vršnjake da treba da ostanu pozitivni, ponekad zbijajući šale na svoj račun. "Vreme je da završim sa 11. hemoterapijom. Doslovno nemam više vena u rukama jer su sve umrle. Ali i dalje posmatram pozitivnu stranu", napisao je na Tviteru. Ovog meseca Hari završava sa tretmanom, a prema rečima lekara, rak bi trebalo da nestane do kraja godine."Sve će biti u redu na kraju. Ako nije u redu, onda znači da to nije kraj", napisao je u petak hrabri pevač.

http://www.youtube.com/watch?v=TsBa0WYytDQ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track