PRONAĐEN SVETI GRAL: Ovaj pehar su dotakle Isusove usne!

Sakriven u malom muzeju u Španiji

PRONAĐEN SVETI GRAL: Ovaj pehar su dotakle Isusove usne!

Pop kultura -
U španskom muzeju nalazi se davno izgubljeni pehar koji su dotakle usne Isusa Hrista i da se ne vidi golim okom jer je ugrađen u pehar optočen zlatom

Pronađen Sveti gral! Misterija koja traje skoro 2.000 godina konačno je rešena! Davno izgubljeni Sveti gral koji je izgubljen sada je pronađen u malom španskom muzeju.

Kalež izrađen od oniksa izložen je u bazilici San Izidoro u Leonu u severu Španije. On već 1000 godina privlači hodočasnike i putnike svih krajeva sveta, a veruje se da je pripadao kraljici iz 11. veka Uraka. Dvojica istoričara tvrde da je reč o peharu koji su dotakle usne Isusa Hrista i da u to nema sumnje.

Margarita Tores i Hoze Ortiza del Rio tvrde da imaju dokaze za to i da su ih pronašli u starim svicima iz Egipta. IZ starih spisa se vidi da je pehar od oniksa izgrađen između 200. godine pre Hirusta i 100. godine naše ere, ali je oku običnom posmatraču nevidljiv jer je ugrađen u srednjovekovni pehar od zlata koji je optočen dijamantima.

Istoričari tvrde da su dokaz da je upravo ovo Sveti grad pronašli u dva srednjovkovna spisa na arapskom u kojem se kaže da su Sveti gral ukrali muslimani iz Jerusalima i dali ga hrišćanima u Egiptu.

Vekovima kasnije oko 1050. godine poslat je kao poklon kralju Fernandu Prvom od Kastilje kao znak zahvalnosti što je poslao pomoć za vreme velike gladi. Već u to vreme bio je "sakriven" ispod dragog kamenja.

Sakriven u zlatu i opročen biserima smaragdima, safirima i amedistom prvi put je izložen 50-ih godina prošlog veka.

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track