PLES SA ZVEZDAMA: Vipovci igraju kako im Ivan Mileusnić kaže!

Plesač svetske klase

PLES SA ZVEZDAMA: Vipovci igraju kako im Ivan Mileusnić kaže!

Pop kultura -
Ivan brine da u šou sve prođe kako treba, od koreografije do samog nastupa. Kamera ga ne snima, ali bez njega i njegovih napora, a pre svega dragocenog znanja i velike ljubavi prema plesu, koreografije ne bi izgledale tako jednostavno

Bez mladog plesača i trenera humanitarni šou Ples sa zvezdama ne bi bio svetski i glamurozan. Da sve izgleda profesionalno postoji tim profesionalnih plesača koji iza kamere daju sve od sebe da takmičare za samo sedam dana pripreme za nastup. Jedan od njih je i mladi Ivan Mileusnić (29), profesionalni plesač i koreograf, kome se takmičari zahvaljuju na trudu i vremenu koje im posveti dok spremaju naporne koreografije. Ivan je osmostruki šampimon Srbije u latino plesovima, šest puta je to bio uzastopno, što niko do sada nije uspeo da postigne.

On i njegova partnerka Jelena Stojković su, kako kaže, oči produkcije. Brinu se da sve prođe kako treba, od koreografije do samog nastupa. Njega kamera ne snima, ali bez njega i njegovih napora, a pre svega dragocenog znanja i velike ljubavi prema plesu, koreografije ne bi izgledale tako jednostavno.

"Mi smo oči produkcije. Pomažemo parovima da lakše sarađuju, dajemo im predloge, a ponekad uradimo i kompletnu koreografiju. Gledamo da svi elementi budu zastupljeni, jer sudije gledaju sve i svaki ples mora da sadrži određene elemente, inače to ne bi ličilo na nastup", rekao je skromno Ivan, koji ne želi sebi da pripiše velike zasluge. Koliko se Ivan zalaže i unosi sebe u ovaj šou govori i činjenica da mu se srpska diva Tanja Bošković u prenosu zahvalila na naporu koji ulaže u njih. I Nikolija Jovanović se Ivanu zahvalila na Fejsbuku rečima da je najbolji koreograf i plesač na svetu. S Nikolijom planira i dalju saradnju i već su se dogovorili da će raditi koreografiju za njen novi spot u kojem će se i pojaviti.

"Svi smo kao velika porodica, i odlično se slažemo. Ali ponekad se dese neke manje čarke između partnera jer je veza između njih veoma specifična. Oni su kao u nekoj posebnoj partnerskoj vezi, upućeni su jedno na drugo, mnogo vremena provode zajedno i normalno je da se ponekad zasite jedno drugo i izbiju sitne prepirke. Onda mi nastupamo i dođemo kao neka vrsta psihologa takmičarima, kao tampon zona", objašnjava još jednu svoju ulogu u šou.

Ivan naglašava da je ples veoma naporan sport i slično kao u tenisu, potrebno je mnogo odricanja i znoja da bi se uspelo. A on jeste. "Potrebno je mnogo odricanja i veoma mnogo truda i rada da bi se postao vrhunsli plesač. Kao i u tenisu, potrebne su godine ulaganja da bi ste ušli u prvih 100", rekao je Ivan, koji je uspeo da se popne na 43. mesto svetske liste, a to nijednom Srbinu pre njega nije uspelo. "To mesto nosi određene privilegije, i garantuje polufinale ili finale, jer ne moraš da se takmičiš u prvim krugovima, gde su eliminacije", objasnio je osmostruki prvak države, koji se, posle pauze od tri godine, vraća na plesmu scenu. Njega i njegovu partnerku treniraju prvaci sveta u latino plesovima Zoran Plohl i Tatjana Lahvinovič Galčun. Zbog rada sa velikim svetskim imenima njih dvoje nisu mogli da se prihvate uloge mentora u šou jer naporno treniraju i uvek moraju da im budu dostupni. Međutim, nadaju se da će u polufinalu ili finalu šoua dobiti priliku da pred kamerama TV Prve pokažu sve šta znaju i mogu.

http://www.youtube.com/watch?v=KuX2j6-5XAQ

"Zoran Plohl i Tatatjana Lahvinovič Galčun su stvarno velika imena u celom svetu i presrećan sam što su odabrali moju partnerku i mene da nas spremaju jer je njihovu nakolonost jako teško dobiti. Pošto imaju puno parava sa kojima rade a posto smo mi uspeli, znači da očekuju od nas dosta", rekao je Ivan, koji je sa partnerkom Jelenom pre mesec dana pobedili na velikom takmičenju u sloveniji i poneli titulu RISING STAR CHAMPIONS. Od ovog para se očekuje dosta, pa čim se završi šou Ples sa zvezdama čeka ih radno leto i kažu da neće izlaziti iz studija.

U spotu sa Radom Manojlović
U spotu sa Radom Manojlović

Ivan je sarađivao sa velikim brojem naših umetnika. Nastupao je sa Zdravkom Čolićem, Dinom Merlinom na stadionu Koševo u Sarajevu, Lepom Brenom, Željkom Samardžićem, a tu je i nastup u Centru Sava na Oskaru popularnosti, gde je igrao pod veštačkom kišom na sceni metar sa metar. Igrao je u spotovima Lepe Brene, Rade Manojlović, Milana Stankovića, Jelene Tomašević, Dragane Mirković...

Mileusnić je donedavno bio i honorarni saradnik Pozorišta na Terazijama, gde je angažovanje dobio zahvaljujući Milanu Gromiliću.

"San mi je da jednog dana odmenim i nasledim Milana kao solista pozorišta. Trenutno zbog obaveza oko šou ne stižem da igram predstave, ali od septembra se vraćam. Saradnja sa Milanom mi je ostvarila mnoge snove a uveliko nas dvojica sarađujemo u timu i mislim da imamo još mnogo toga zanimljivog da pokažemo u plesu i upoznamo ljude sa ovim plemenitim pozivom," rekao je Ivan, koji trenutno radi kao trener u Plesnom klubu Vračar. Igrao je u predstama: Buđenje, Maratonci trče počasni krug ,Glorija, Čikago, Zona Zamfirova, Slovo na slovo...

http://www.youtube.com/watch?v=nwC8Fr641kY

(D.Vujsić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track