Predstava Grobnica za Borisa Davidoviča: Scene seksa glumcu umalo došle glave!
Foto: Kurir Štampano

Izvedena kontroverzna predstava na Bitefu

Predstava Grobnica za Borisa Davidoviča: Scene seksa glumcu umalo došle glave!

Pop kultura -
Stipe Kostanić na probama „Grobnice za Borisa Davidoviča“ ozbiljno povredio leđa, zbog čega je mogla biti otkazana beogradska premijera
1 / 3 Foto: Marina Lopičić

U glavnom programu 48. Bitefa u petak je na sceni Bitef teatra izvedena „Grobnica za Borisa Davidoviča“, predstava po čuvenom delu Danila Kiša, u postavci hrvatskog reditelja Ivice Buljana.

Kako Kurir saznaje, premijera pred beogradskom publikom bila je dovedena u pitanje zbog povrede leđa koju je na probi zadobio glavni akter komada Stipe Kostanić. Glumac iz Makarske, koji je Akademiju umetnosti završio u Beogradu 2007, nije ni pomišljao da otkaže nastup, uprkos upozorenjima lekara da bi mogao da se ukoči.- Ako ne budem dao celog sebe, predstava neće biti dobra. Nema kalkulacija - rekao je bivši student Mirjane Karanović organizatorima, koji su ga molili da pozovu lekara.Iako se u predstavi govori o revoluciji i njenim žrtvama, posebnu medijsku pažnju izazvale su scene seksa između Kostanića i Aleksandre Janković, koje su bile zabranjene za slikanje. Nakon premijere mladi glumac, na sreću, nije završio u bolnici, već u klubu, gde je proslavio uspešno izvođenje.

Prihvatio Aleksandru... Vladimir Aleksić
Prihvatio Aleksandru... Vladimir Aleksić

„Kad ti Dušan Makavejev i Lazar Stojanović na premijeri viču ‚bravo‘. Nema dalje“ - napisao je Kostanić na Fejsbuku.Predstava nastavlja svoj život 8. oktobra, kad će se naći na redovnom repertoaru Bitef teatra. U ansamblu su i Vladimir Aleksić, Marko Grabež, Milutin Milošević, Iva Kevra.

Ostalo prazno mestoČEDA SE NIJE POJAVIONe pamti se da je bilo tolikog interesovanja za neko izvođenje na Bitefu kao što je bilo za „Grobnicu za Borisa Davidoviča“ . Iako su organizatori čuvali dva mesta u prvim redovima za Čedomira Jovanovića i njegovu suprugu Jelenu, lider LDP se nije pojavio. Možda ga je omeo pljusak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track