SUDBINSKI TEST KARAKTERA: Otkrijte kojom životnom lestvicom idete

Neobična provera

SUDBINSKI TEST KARAKTERA: Otkrijte kojom životnom lestvicom idete

Pop kultura -
Ako želite da vidite koji su vam prioriteti u životu, predlažemo da pročitate priču i uradite test

Prvo je potrebno da pročitate kratku priču.

Devojka hoda pored reke. Na drugoj obali ugleda mladića u kojeg se istog trenutka zaljubljuje. Pokušava da dozove njegovo ime, ali bezuspešno. Ne zna da pliva, pa je prelazak na drugu stranu reke nemoguć. Mosta nema ni na vidiku. Jedino što zna je da po svaku cenu mora da dođe do tog mladića. Iznenada ugleda splavara. Prilazi i objašnjava mu situaciju. Nudi mu sav novac koji ima.

"Prevešću te, ali novac me ne zanima. Ako budeš spavala sa mnom, brzo ćeš doći do mladića koji ti se dopada."

Očajna devojka ostavlja splavara i nastavlja da hoda obalom. Sada je već sasvim razočarana. Na putu sreće starca. Kada je upita zašto plače, ona mu objašnjava šta se dogodilo. Na kraju ga pita za savet. Treba li spavati sa splavarom kako bi došla do voljenog?

"Draga devojko, to je nešto o čemu moraš sama odlučiti", odgovara joj starac.

Ona nastavlja da hoda obalom, razmišlja i ubrzo donosi odluku. Vraća se, pristaje na ponudu splavara i ubrzo juri drugom obalom. Najzad dolazi do mladića. "Video sam šta si uradila. Prezirem te", u dahu izgovara mladić. U trenutku kada devojka pada na tlo, iz šume izlazi drugi nepoznat mladić. Oduševljeno gleda devojku i govori: "Video sam celu priču od početka do kraja. Udaj se za mene!"

Rešenje testaNakon što ste pročitali priču potrebno je da ocenite svih pet njenih aktera ocenom od jedan do pet. Najvišu ocenu (pet) dajte onom koga smatrate najpozitivnijim u priči, jedan onome ko je na vas ostavio najgori utisak. Ocene se ne smeu ponavljati.

Ličnosti su:1.Devojka2.Mladić I3.Splavar4.Starac5.Mladić II

Sada možete pogledati šta koji lik u priči predstavlja:1. Devojka - ljubav, strast2. Mladić I - ljubomora, sebičnost, malodušnost3. Splavar - materijalne vrednosti, egoizam4. Starac - životna mudrost, mir5. Mladić II – ljubavni život

Na ovaj način ćete dobiti lestvicu crta vašeg karaktera, odnosno, vrednosti do kojih držite u životu.

(Radio Sarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track