Plasido Domingo kod gradonačelnika Beograda

Plasido Domingo kod gradonačelnika Beograda

Pop kultura -
Poznati španski tenor nastupiće u Srbiji posle više od dve decenije u ponedeljak 8. decembra u Kombank areni

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali primiće danas operskog pevača i dirigenta Plasida Dominga u Skupštini grada, saopšteno je iz Službe za informisanje grada.

Poznati španski tenor nastupiće u Srbiji posle više od dve decenije u ponedeljak 8. decembra u Kombank areni. Plasido Domingo, višestruko talentovan umetnik, priznat ne samo kao pevač već kao i dirigent, u svojoj višedecenijskoj karijeri uključuje 144 pevačkih rola.

Kao cenjen dirigent i direktor Opere Los Anđelesa u opusu ovog umetnika nalazi se i preko 500 izvođenja pod njegovom dirigentskom palicom kao i veliki broj albuma. Kao generalni direktor te opere predstavlja moćnu figuru među operskim upravnicima.

U januaru ove godine napunio je 73 godine, ali njegov šarm, talenat i energija i dalje traju istim intenzitetom. Glas tople boje i izuzetne pokretljivosti nadopunjuje se sa njegovom glumačkom nadarenošću i daje mu ono što sam Domingo smatra svojom najvećom prednošću, mogućnost da pruža zadovoljstvo ljudima širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track