Danica Krstić i Goga Stanić pobednice izbora za neafirmisanog kandidata za Evrosong 2015.
Foto: Esc-plus.com

Odluka je pala

Danica Krstić i Goga Stanić pobednice izbora za neafirmisanog kandidata za Evrosong 2015.

Pop kultura -
Moj stručni tim i ja bili smo jednoglasni u odluci da pružimo šansu dvema mladim osobama da u finalnom izboru pokažu talenat koji smo i danas čuli, izjavio je Graić

U specijalnom izdanju emisije „Nedeljno popodne“ koje je bilo posvećeno izboru neafirmisanog talenta za jednog od kandidata za predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2015. godine u Beču, pobedile su dve takmičarke, Danica Krstić i Goga Stanić.

U veoma kvalitetnom i zanimljivom izboru za mesto koje vodi na finalni izbor u februaru, Vladimir Graić i njegov tim odlučili su da, umesto jednog, u finalno veče pošalju dva neafirmisana kandidata. „Moj stručni tim i ja bili smo jednoglasni u odluci da pružimo šansu dvema mladim osobama da u finalnom izboru pokažu talenat koji smo i danas čuli“, izjavio je Graić.

„Izbor je bio veoma težak. Svi takmičari koji su do ovde došli neosporni su talenti i njihov kvalitet pevanja se ne dovodi u pitanje. Osim glasovnih kvaliteta, u obzir smo uzeli i ostale kvalitete koji su neophodni da bi jedan izvođač dostojno predstavljao našu zemlju na Pesmi Evrovizije“, dodao je kompozitor pesme koja će nas ove godine predstavljati u Austriji.Nakon završenih audicija u šest gradova Srbije – Niš, Zaječar, Kragujevac, Užice, Novi Sad i Beograd, Graić i njegov tim odlučili su da u specijanu emisiju pozovu 13 kandidata. Gledaoci su imali priliku da čuju 10 numera, od kojih su tri bile dueti.

Redosled kandidata:

1.Milena Milivojević – „She will be loved“ (Maroon 5)2.Goga Stanić – „A i ti me iznevjeri“ (Bijelo dugme)3.Marija Lazić – „Locked out of heaven“ (Bruno Mars)4.Dragan Sarić i Željko Sarić – „Lagala nas mala“ (Toše Proeski i Toni Cetinski)5.Milica Dejanović – „When love takes over“ (David Guetta feat. Kelly Rowland)6.Ivana Milojević – „Kao da me nema tu“ (Vanna)7.Anastasija Knežević i Varja Topalović – „Stronger“ (Kelly Clarkson“)8.Jelena Milošev – „Čuvaj moje srce“ (Aleksandra Radović)9.Petar Bošković i Nemanja Antonić – „Uptown funk“ (Bruno Mars feat. Mark Ronson)10.Danica Krstić – „Bol do ludila“ (Marija Šerifović)

U revijalnom delu emisije nastupile su i nekadašnje predstavnice Srbije na Pesmi Evrovizije, Nevena Božović i Mirna Radulović.

Nevena Božović, koja nas je predstavljala i na Dečjem Evrosongu i osvojila sjajno 3. mesto , otpevala je pobedničku kompoziciju Pesme Evrovizije 2007. godine „Molitva“, koju je komponovao upravo Vladimir Graić.

Gledaoci su mogli da uživaju i u sjajnoj izvedbi Mirne Radulović, koja je otpevala ovogodišnju evrovizijsku pobedničku pesmu Končite Vurst, „Rise like a Phoenix“.

Finalni izbor predstavnika Srbije na Pesmi Evrovizije 2015. godine u Beču održaće se februaru, uživo na Prvom programu Radio-televizije Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track