RASKRINKAN HOLIVUD: Šeron Stoun podmitila žiri satovima od 400 dolara
Foto: Profimedia

Zlatni globus potresa afera

RASKRINKAN HOLIVUD: Šeron Stoun podmitila žiri satovima od 400 dolara

Pop kultura -
Među osumnjičenim da su na nečastan način uticali da im 93 člana HFPA dodele nagradu su i Tom Kruz i Anđelina Džoli
1 / 3 Foto: Profimedia

Anđelina Džoli, Tom Kruz, Šeron Stoun, Kris Rok, Kristina Agilera i Šer prevarom su želeli da se dočepaju Zlatnog globusa!Naime, sjaj i glamur prestižne filmske manifestacije uvek je ostajao pod senkom spekulacija o raznoraznim malverzacijama, a kako tvrdi jedan neimenovani visoko pozicionirani izvor iz holivudske filmske industrije za Njujork post, tokom dodele nagrada odigrava se mnogo sumnjivih radnji.

Tom Kruz je 1997. svakom članu poslao božićnu čestitku
Tom Kruz je 1997. svakom članu poslao božićnu čestitku

U čuvenom dnevnom listu navodi se da postoje opravdani razlozi zašto se ceremonija dodele Zlatnog globusa naziva „zlatnim mitom“.

Kris Rok je svoju nagradu otplatio DVD plejerima
Kris Rok je svoju nagradu otplatio DVD plejerima

Velika prevaraIza cele frke zbog odabira večernjih toaleta vrhunskih dizajnera, poziranja na crvenom tepihu i dirljivih govora pred kamerama, krije se ozbiljno lobiranje poznatih glumaca nad glasačima da izaberu baš njih. Glasačko telo, koje čini Međunarodno udruženje novinara Holivuda (HFPA), a u kom sede 93 strana novinara, često je doživljavalo da ih filmske zvezde vrbuju novcem, egzotičnim putovanjima i luksuznim poklonima. Tako se Anđelina Džoli 2011. godine navodno nije ustručavala da lično pozove svakog člana ovog udruženja da bi osigurala nominaciju za film „Turista“. Džolijeva je još i skromna u poređenju sa nekim kolegama.Kupili nagradeČlanovi žirija su, kako se tvrdi u tekstu, od glumaca i moćnih filmskih studija bili obasipani pažnjom i poklonima. Tom Kruz je dobitnik Zlatnog globusa 1997. i navodno je žiriju pre glasanja slao božićne čestitke, a Šeron Stoun, koja je nagradu osvojila godinu dana ranije, poklonila im je ručne satove vredne 400 dolara. Komičar Kris Rok nagradio ih je 2006. DVD plejerima, dok je Pija Zadora 1982. pobedila nakon što je njen suprug počastio članove odmorom. To je navodno učinio i filmski studio za nominaciju filma „Burleska“ s Kristinom Agilerom i Šer u glavnim ulogama 2010, pa su tako „podstakli“ glasače plaćenim vikendom u Las Vegasu.

Anđelina Džoli je 2011. godine kod svakog člana žirija lobirala za svoj film „Turista“
Anđelina Džoli je 2011. godine kod svakog člana žirija lobirala za svoj film „Turista“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track