BBC I MI5 OSNOVALI ŠKOLU ZA ŠPIJUNE: Deca postaju tajni agenti!
Foto: Profimedija

Udružili snage

BBC I MI5 OSNOVALI ŠKOLU ZA ŠPIJUNE: Deca postaju tajni agenti!

Pop kultura -
Od sledećeg meseca osmoro dece dobiti priliku da pohađa specijalnu špijunsku školu, gde će naučiti šta je sve neophodno da znaju da bi bili tajni agenti

Medijska kuća Bi-Bi-Si udružila se sa obaveštajnom agencijom MI5 u pokušaju da pronađu troje dece, buduće tajne agente.Popularni Bi-Bi-Sijev dečji televizijski šou „Blue Peter“ kreće u novi projekat tako što će od sledećeg meseca osmoro dece dobiti priliku da pohađa specijalnu špijunsku školu, gde će naučiti šta je sve neophodno da znaju da bi bili tajni agenti. Oni će svakog vikenda imati novi izazov pred sobom tako što će testirati svoje opservacione i analitičke sposobnosti.

Osam kandidata će potom biti svedeno na njih troje „obaveštajaca“ koji će dobiti specijalnu priliku da posete prostorije tajne službe MI5.To će ujedno biti i prvi put da će TV kamere ući u sedište obaveštajne agencije.

"Svesni smo da su deca fascinirana misterioznim svetom inteligencije i oduševljeni smo što ćemo biti u prilici da im ispunimo deo snova kroz ovu saradnju", kažu u Bi-Bi-Siju.

S druge strane, istraživački novinar Toni Gosling smatra ovu saradnju "pogubnom" jer će Bi-Bi-Si dobiti priliku da istražuje rad MI5.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track