Sigurni ste da vam kuća blista? Na ovih 8 detalja niste obratili pažnju!
Foto: Profimedia

Da vam sve bude čisto

Sigurni ste da vam kuća blista? Na ovih 8 detalja niste obratili pažnju!

Pop kultura -
Iako redovno čistite dlake od vaših ljubimaca, nikada ne možete očistiti sve. Najbolji trik je da stavite gumene rukavice i pređete preko nameštaja

Čišćenje kuće je emotivni rolerkoster, želite da je očistite i kada to uradite, shvatite da je vaša kuća i ne blista baš kako ste želeli. Zato je važno i da se posvetite čišćenju detalja na koje često zaboravimo.

1) KUPATILOIako se vaša kada blista, a vaša wc šolja izgleda besprekorno, postoji jedna oblast koju sigurno zapostavljate. To je poleđina wc šolje. Iako je teško videti je, to je pogodno mesto za nakupljanje bakterija.

2) KANTA ZA ĐUBRE U KUHINJIUbeđeni ste da je vaša kanta za đubre čista kada je ispraznite? Morate je oprati barem jednom nedeljno. Možete koristiti sirće za ovaj jednonedeljni tretman protiv bakterija koje nastaju od ostataka hrane, koje se ne mogu videti golim okom.

3) PEŠKIRINavikli ste da koristite omekšivač da bi vaši peškiri bili nežni kao prvog dana? Ovo je pogrešno. "Fabrički omekšivači, čine peškire na dodir mekšim, ali oni stvaraju dodatni sloj koji se ne može skinuti i samim tim umanjuju mogućnost upijanja peškira", kaže Nensi Koltes, dizajnerka.

4) DLAKE OD KUĆNIH LJUBIMACAIako redovno čistite dlake od vaših ljubimaca, nikada ne možete očistiti sve. Najbolji trik je da stavite gumene rukavice i pređete preko nameštaja. Time ćete pokupiti sve što ste propustili usisivačem ili lepljivim rolerom.

5) ODEĆA ZA TRENINGAko ste mislili da stvarno možete da otklonite smrad sa vaših helanki ili topa za trening prostim detardžentom, razmislite ponovo. Dona Samalin, autorka je savetovala da koristite sirće. Stavite odeću u mašinu i dodajte sirće pri prvom pranju.

6) FLEKE OD CRNOG VINAKorišćenje belog vina za otklanjanje fleka nije najbolja opcija. Profesorka i asistent na odeljenju za tekstil sa Modnog instituta Tehnologije, Ingrid Džonson je dala nove savete. Na fleku koja je i dalje sveža stavite so, pre nego što taj predmet potopite.

7) NOŽEVIDa li vam se dešava da se noževi vremenom otupe od pranja u mašini za sudove? To je zato što nisu svi noževi predviđeni za mašinsko pranje. Najbolje je takve noževe oprati ručno, detardžentom i toplom vodom.

8) POSTELJINAMnogo vremena provodite u krevetu i bilo bi dobro da posteljina uvek bude besprekorno čista. Posteljinu je dovoljno prati jednom nedeljno, u koliko niste od onih koji jedu u krevetu. Ako se pronalazite u ovoj grupi, moraćete posteljinu da perete svaki treći dan.

Žena

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track