Džulijan Mur uzela nagradu Bafta
Foto: Beta Ap

U Londonu dodeljena filmska priznanja

Džulijan Mur uzela nagradu Bafta

Pop kultura -
Glumica proglašena najboljom za ulogu u „Still Alice“, Edi Redmejn je najbolji glumac, „Grand Budapest hotel“ osvojio pet, a „Odrastanje“ tri statue
1 / 2 Foto: Rojters

Ceremonija dodele tradicionalne nagrade britanske filmske akademije Bafta organizovana je u nedelju veče 68. put.I ove godine su se u Kraljevskoj operi u Londonu okupile filmske zvezde, koje su zablistale na crvenom tepihu. Za razliku od dodele nagrada Gremi, ova manifestacija je prošla bez skandala i sve je bilo u znaku dobitnika. Džulijan Mur je oduševila žiri, koji ju je proglasio najboljom glumicom za ulogu u filmu „Still Alice“. Njen kolega Edi Redmejn je osvojio nagradu Bafta za najboljeg glumca za sjajnu rolu u ostvarenju „Teorija svega“. On je u filmu odlično odglumio fizičara Stivena Hokinga i oduševljen je uspehom koji je postigao.- Ovu divnu nagradu posvećujem mojoj, glumačkoj i Stivenovoj porodici. Moja porodica je bila moj temelj i verovali su u mene čak i kad ja nisam.

Maestralna uloga... Edi Redmejn u filmu „Teorija svega“ glumi fizičara Stivena Hokinga
Maestralna uloga... Edi Redmejn u filmu „Teorija svega“ glumi fizičara Stivena Hokinga

Film Vesa Andersona „Grand Budapest hotel“ je apsolutni pobednik pošto je na ovoj tradicionalnoj manifestaciji osvojio čak pet nagrada (za originalni scenario, kostime, šminku, muziku i produkcijski dizajn). Ova komedija je dobro poznata srpskoj publici jer je otvorila prošlogodišnji Fest. Ona je bila nominovana u čak 11 kategorija. Film „Odrastanje“ i „Teorija svega“ su dobili po tri nagrade.

Zadovoljna... Patriša Arket
Zadovoljna... Patriša Arket

Nagradu za najboljeg reditelja osvojio je Ričard Linklejter s filmom „Odrastanje“, koji je ujedno proglašen i najboljim filmom.I Patriša Arket je kući odnela nagradu Bafta, koju je osvojila za najbolju sporednu ulogu u ostvarenju „Odrastanje“, dok je za najbolju mušku sporednu ulogu priznanje dobio Džej Kej Simons.

Nagrađeni- Najbolji film - „Odrastanje“- Glavna ženska uloga - Džulijan Mur- Glavna muška uloga - Edi Redmejn- Režija - Ričard Linklejter za „Odrastanje“- Zvezda u usponu - Džek O‘Konel- Film van engleskog govornog područja - „Ida“- Originalni scenario - „Grand Budapest hotel“- Ženska sporedna uloga - Patriša Arket- Muška sporedna uloga - Džej Kej Simons- Specijalna nagrada Bafta - Majk Li

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track