Najnovije vesti

(FOTO) KUSTA SNIMA FILM O POSLEDNJEM HEROJU: Zadnji dan najsiromašnijeg predsednika na svetu!
Foto: Profimedija

Srpski reditelj u Urugvaju

(FOTO) KUSTA SNIMA FILM O POSLEDNJEM HEROJU: Zadnji dan najsiromašnijeg predsednika na svetu!

Pop kultura
Biću uz njega poslednja 24 sata predsednikovanja, pratiću ga od zore do zore, objasnio je poznati reditelj

Emir Kusturica otputovao je u Montevideo gde će narednih dana snimiti poslednje kadrove filma o Hozeu Muhiki, odlazećem predsedniku Urugvaja.Kruna na Kustin film nazvan "Poslednji heroj" biće Muhikin zadnji dan u predsedničkoj palati.

"Biću uz njega poslednja 24 sata predsednikovanja, pratiću ga od zore do zore", objasnio je poznati reditelj, koji je u više navrata ponovio da je impesioniran životnim opusom i idealima junaka njegovog igrano-dokumentarnog filma.

Shvatanje života kroz levičarske ideje i gnušanje prema bogatstvu i moći, što će biti tema „Poslednjeg heroja“, ključna je kopča koja je Kusturicu navela da u Južnoj Americi potpiše još jedan film.

"Muhika je zbog gerilskog delovanja i revolucionarne vizije 15 godina proveo na robiji, na ličnom primeru je primenio filozofiju marksizma i pokazao da levičari moraju da budu komunisti zato što su ovi drugi fašisti koje je Amerika vremenom sejala", rekao je Kusturica.

Dobar deo filma već je snimljen, a jedna od replika koja možda i najverodostojnije otkriva karakter Hoza Muhike je: "Delikvent je onaj koji stvara banku, a ne onaj koji je pljačka".

Blic

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...