(VIDEO) KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Scena u najnovijoj epizodi Igre prestola izazvala haos u svetu
Foto: Printskrin

Fanovi odustaju od serije

(VIDEO) KAP KOJA JE PRELILA ČAŠU: Scena u najnovijoj epizodi Igre prestola izazvala haos u svetu

Pop kultura -
UPOZORENJE: Ako još uvek niste pogledali poslednju epizodu serije Igra prestola, ovaj tekst sadrži spojlere koji vam otkrivaju detalja koje možda još uvek ne želite da saznate

Kritičari i gledaoci nisu bili oduševljeni šestom epizodom pete sezone serije Igre prestola. Naime, u toj epizodi nalazi se scena brutalnog silovanja lika Sanse Stark (Sofi Tarner), koju je napastvovao njen novi muž Remzi Bolton i naterao njenog polubrata Terona (Alfi Alen) da sve gleda. Epizoda je izazvala toliko gađenje da su mnogi najavili da više neće pratiti seriju koja takve, kažu, nepotrebno nasilne scene stavljaju u seriju iako ih u knjigama Džordža R. R. Martina nema.

http://www.youtube.com/watch?v=YmL6rM8qrjo

Poznata feministička stranica "The Mary Sue" objavila je saopštenje u kom daje do znanja da više neće pratiti niti pisati o seriji. Svoje gađenje iznele su javno i neke filmske i TV kritičarke, poput Džoane Robinson iz Varitija koja smatra da je ta scena 'pokopala' sve što je nova sezona postigla do sada. Oglasila se i američka senatorka Kler MekKaskil koja je na Tvietru objavila da je završila s gledanjem serije jer je prikazana scena 'odvratna i neprihatljiva'.

Osim imena iz javnog života, mnogi obožavaoci istog su mišljenja.

"Nakon 5 godina, konačno je došlo vreme da prestanem da gledam Igri prestola. Mala odstupanja u radnji mogu da podnesem, ali tolika promena priče mi je stvarno nedopustiva. Uz konstantna nepotrebna silovanja koja se nikad nisu dogodila, ovo današnje je stvarno prešlo granicu. Toliko o tome kada mi je Martin draži od pisaca serije. Radije ću čekati 5 godina sledeću knjigu nego gledati ovu farsu", napisala je jedna obožavateljka na Fejsbuku.

http://www.youtube.com/watch?v=YmL6rM8qrjo

(Hot.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track