(VIDEO) OVO PAMTE NEŠTO STARIJI: Da li znate gde je i kako nastao hrkljuš?
Foto: Jutjub

Najbolja igra

(VIDEO) OVO PAMTE NEŠTO STARIJI: Da li znate gde je i kako nastao hrkljuš?

Pop kultura -
Teško je opisati provale koje su nam se dešavale na snimanju Hrkljuša kao i ostalih skečeva. Sećam se da su nam tada pomagali lokalci, meštani Sumbulovca što se može i videti u delu skeča kada Nele slavi pobedu, rekao je Zenit Đozić

Hrkljuš je kultni skeč sarajevske Top liste nadrealista u kom lopta "kruži ukrug" dok igrač "ne podvikne" hrkljuš - a onaj kod koga se krpenjača u tom trenutku nađe, on je pobednik. Ostali sa željenjem konstatuju da su izgubili.

Hrkljuš pamtimo kao i većinu sjajnih provala iz nezaboravnog serijala. Većina skečeva nastala je u gradu Sarajevu i njegovim ulicama. Ipak, postoje i oni koji su snimljeni negde drugde.Hrkljuš je, recimo, snimljen na periferiji, u mestu Sumbulovac. Nakon tunela Čeljigovići na putu od Sarajeva prema Palama, skretanje levo vodi do tog sela. Tamo je, osim Hrkljuša, snimljen i Obračun kod OK korala kao i još neki skečevi.

http://www.youtube.com/watch?v=euFhjRI0c9I

Zenina sećanja

Priseća se toga u razgovoru Zenit Đozić, vođa ekipe pri snimanju Hrkljuša. "Teško je opisati provale koje su nam se dešavale na snimanju Hrkljuša kao i ostalih skečeva. Sećam se da su nam tada pomagali lokalci, meštani Sumbulovca što se može i videti u delu skeča kada Nele slavi pobedu", rekao je Zenit Đozić.

U nastavku pogledajte obaranje rekorda u hrkljušu, a već sledeći vikend iskoristite da se ove najbolje igre svih vremena zaigrate s komšijama i prijateljima. Jer, kažu da su partije hrkljuša posebno atraktivne u snežnim uslovima, ali za to ima vremena.

http://www.youtube.com/watch?v=J71Fe0g3880

Pazite, naravno, da se pritom ne povredite.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track