(VIDEO) PAŽNJA SPOJLER! Procureo deo scenarija nove sezone "Igre prestola"!
Foto: Profimedia

Nestrpljivi fanovi u akciji

(VIDEO) PAŽNJA SPOJLER! Procureo deo scenarija nove sezone "Igre prestola"!

Pop kultura -
Iako šestu knjigu "Igra prestola" autor još piše, na internetu se pojavio deo scenarija

Posle smrti Džona Snežnog, neizvesnost o tome šta će biti u narednoj sezoni serije "Igra prestola" je ogromna. Džordž Martin piše šesti deo knjige, ali deo scenarija je procureo na Internet.

Video, koji je objavljen na Intenetu zapazio je fan sajta “Watchers on the Wall”, a na njemu se čuje britanska glumica Temina Sani, koja čita deo uloge crvene sveštenice Kinvare, koja posećuje Tiriona Lanistera i Varisa u Merinu.

Dijalog je objavljen na sajtu i09, a mi vam prenosimo u celosti.

Kinvara: “Njeni zmajevi su vatra koja oblikuje meso. Poklon od Gospodara Svetlosti. Ali vi ste već čuli o ovome ranije, zar ne? U Volantisu? Da su zmajevi očistili hiljade nevernika, tako što su spalili njihove grehe i tela?”

Tirion/Varis: “Mi bismo izbegli takvo čišćenje nevernika. Majka Zmajeva ima sledbenike koji veruju u različite bogove.”

Kinvara: “Vi želite da se vašoj kraljici klanjaju i da je poštuju. A dok ona nije tu, vi želite da se vama klanjaju i da vas poštuju.”

Tirion: “Ja bih se zadovoljio poštovanjem.”

Kinvara: “Ja ću imenovati sveštenice koji će širiti vest. Deneris je poslata da vodi ljude protiv tame… za ovaj rat i za Veliki rat koji dolazi.”

Varis: “To zvuči sjajno. Čovek po imenu Stanis Barateon je označen kao "Izabrani" od strane jedne od tvojih sveštenica. On je baš imao slavnu sudbinu. Napao je Kraljevu Luku, a poražen je od strane čoveka koji stoji pored mene. Poslednje što sam čuo je da je poražen i u Zimovrelu. Ovog puta u Zimovrelu… zauvek.”

Šesta sezona serije se očekuje u aprilu sledeće godine, a pisac trenutno piše šesti nastavak knjige. On je izjavio da neće dozvoliti da ga pritiskaju oko završetka romana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track