PERFORMANS MAGAZINA EL: Princeza Jelisaveta podržala mlade umetnike
Foto: Aleksandar Jova

Vetar u leđa

PERFORMANS MAGAZINA EL: Princeza Jelisaveta podržala mlade umetnike

Pop kultura -
Reč je o projektu magazina El i umetnice iz Njujorka Marte Jovanović

Mladi umetnici Katarina Ranković, Marija Jevtić, Sanja Ćopić, Slavica Dolašević, Sara Kostić i Milan Jovanović predstavili su javnosti u galeriji „12 hub“ svoje performanse nastale kao rezultat dvodnevne radionice pod mentorstvom Marte Jovanović.

„Začarani krug“... Marija Jevtić
„Začarani krug“... Marija Jevtić

Umetnica koja godinama živi i radi u Njujorku doputovala je u Srbiju na poziv magazina El kako bi svoje znanje prenela kolegama koji svoj rad tek trebaju da prikažu široj javnosti.- Ideja celog projekta je da performanse pokažemo publici. Učesnici radionice su vajari, slikari, pijanistkinja i balerina, a čak imamo i jednog glumca. Niko od njih se ovim ne bavi profesionalno, što ne znači da neće u budućnosti. Performans „Hub“ je pilot koji je podržao El i moja želja je da učesnike naučim nekih tehnikama kako da pravilno dišu ili da se rešimo treme pred nastup - kaže Jovanovićeva za Kurir.

„Mogu više kada me izazoveš“... Sara Kostić
„Mogu više kada me izazoveš“... Sara Kostić

Performans koji je realizovan u okviru projekta „Artel“ okupio je mnoge javne ličnosti iz sveta umetnosti, a podršku Marti i njenim učesnicima dala je i princeza Jelisaveta Karađorđević.(LJ. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track