BIZARNI HOBIJI SLAVNIH: Nećete verovati čime je Džoni Dep opsednut
Foto: Profimedia

Za neke ćete se iznenaditi

BIZARNI HOBIJI SLAVNIH: Nećete verovati čime je Džoni Dep opsednut

Pop kultura -
Kada žele da se opuste i da zaborave na posao, najveće svetske zvezde su, začudo, baš kao i mi. Neki od njih uživaju u hobijima koje nikada ne bismo povezali s njima.

Iako u igranju šaha nema ništa čudno, možda je pomalo iznenađujuće tu igru povezati s "divljim" basistom Red Hot Čili Pepersa, Fliom (53). Bend navodno u toj igri uživa zajedno kada god stigne, ali Flia je apsolutni "šampion".

Basista je toliko siguran u svoje sposobnosti igranja šaha, da je jednom izazvao svetskog prvaka na partiju. Osim toga, Flia se bavi i pčelarstvom u svom vrtu.

Možda i nije tako čudno da ekscentrični Džoni Dep (52) ima jeziv hobi. Naime, glumac obožava lutke, a posebno Barbi lutke kojih ima na desetine. Naravno, skuplja samo retka izdanja barbika, ali i lutke s likovima slavnih osoba. Navodno poseduje lutku Lindzi Lohan koja na gležnju ima elektriničku narukvicu iz vremena kada je bila u kućnom pritvoru. Glumac kaže da je skupljanje lutaka jedna od stvari u kojima je "jako dobar".

Tom Henks (59) je, pak, strastveni kolekcionar starinskih pisaćih mašina. Glumac ih u svom domu navodno ima preko 200. Najbolja stvar od svega je da ih ne drži za "ukras", nego ih ponekad i koristi. Kako bi svoju ljubav prema pisaćim mašinama preneo i "digitalnoj" generaciji, izdao je mobilnu aplikaciju "The Hanx Write" koja proizvodi zvuk pisaće mašine kada u njoj pišete.

Bivši gitarista "Guns N Rosesa", Sleš (50), pravi je zavisnik od flipera. S tom igrom "upoznala" ga je njegova supruga i od tada nije prestao da igra. Iako je otvoreno priznao da mu ne ide baš najbolje, već godinama uživa u igranju flipera. Njegova 'strast' kulminirala je sredinom devedesetih, kada je dizajnirao 'Guns N Roses' fliper aparat. Aparate, naravno, ima i u svom domu i to u posebnoj sobi.

Sklonost Anđeline Džoli (40) prema hladnom oružju i pomalo "čudnim" stvarima je poznata stvar. Glumica godinama skuplja za svoju kolekciju bodeža, od kojih su neki antikviteti. To su većinom noževi iz raznih kultura sveta koji su zaključani u posebnom kovčegu. Endži godinama puni i svoju kolekciju prvih izdanja knjiga.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Džepna Venera, Kajli Minog (47), obožava da igra "Scrabble". Kada god ima slobodnog vremena, Kajli se 'baci' na "Scrabble" maraton sa svojim prijateljima. Svi se dive njenom poznavanju jezika i tvrde da je kao 'hodajući rečnik'. Pevačici je najgora stvar kod muškarca da je loš u toj igri u kojoj ona, kažu njeni prijatelji, gotovo uvek pobeđuje.

Foto Profimedia
Foto Profimedia

Tom Kruz (53), koji je akcijski junak i iza kulisa, zaljubljen je u mačevanje. U svojoj vili ima dvoranu za treninge, a na taj sport 'navukao' je i svoje prijatelje Vila Smita (47) i Dejida Bekama (40). Osim toga, Kruz je i pilot, a i ponosi se činjenicom da gotovo sve svoje akcijske scene snima sam, bez kaskadera.

Foto Rojters
Foto Rojters

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track