TOPLIČKO VEČE: Najbolja promocija lepota zavičaja!
Foto: Dragan Kadić

Manifestacija

TOPLIČKO VEČE: Najbolja promocija lepota zavičaja!

Pop kultura -
Gotovo 400 zvanica je uz pesmu i igru uživalo u okupljanju koje je za cilj imalo promovisanje topličkog kraja

Udruženje Topličana u Beogradu i ove godine je prvog petka u decembru organizovalo tradicionalno druženje u restoranu Centralnog doma Vojske Srbije u Beogradu.

Gotovo 400 zvanica je uz pesmu i igru uživalo u okupljanju koje je za cilj imalo promovisanje topličkog kraja, a domaćin je bila Žitorađa, najjužnija toplička opština.

- Svake godine je druga opština domaćin, a njeni predstavnici mogu da predstave svoj kraj i pokažu potencijale kojima raspolažu ljudima koji ovde dođu. Na taj način dolazi se do novih poznanstava, ali i važnih biznis-kontakata, iz kojih proizilaze novi poslovi - rekao je Slobodan Stević, predsednik Udruženja Topličana u Beogradu.

Ples... Fantastična atmosfera
Ples... Fantastična atmosfera

On je podsetio i na još jedan važan događaj, Vidovdanski svetoplički sabor kod Crkve Svetih arhangela Mihaila i Gavrila u Kondželju, koji se organizuje 28. juna.- Povodom sabora raspisujemo i literarni konkurs za učenike osnovnih škola Toplice, a decu čiji radovi pobede nagrađujemo ekskurzijom. Ove godine išlo se u Grčku - kazao je naš sagovornik.Stević je dodao i da će, kao rezultat odlične saradnje sa Upravom za saradnju s crkvama i verskim zajednicama, uskoro biti objavljena monografija o Topličkoj episkopiji.Na svečanosti u Domu Vojske dodeljene su i zahvalnice Topličanima koji su posebno zaslužni za afirmaciju Toplice, a jedan od njih je čuveni klarinetista Božidar Boki Milošević.

Okupili se zemljaci...  Svečanosti je prisustvovalo više od 400 zvanica
Okupili se zemljaci... Svečanosti je prisustvovalo više od 400 zvanica

(A. S. B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track