SVET PLAČE ZA NATALI KOL: Bila je divni duh čije će svetlo zauvek sijati!

Tuga

SVET PLAČE ZA NATALI KOL: Bila je divni duh čije će svetlo zauvek sijati!

Pop kultura -
Smrt američke pevačice Natali Kol, koja je preminula u četvrtak u 65. godini, duboko je potresao svet muzike.

"Sa žaljenjem sam primila vest o smrti Natali Kol. Jedva sam zadržala suze. Znam koliko se borila i koliko dugo. Bila je jedna od najvećih pevačica našeg doba. Bila je savršeni predstavnik legende izvanrednosti i klase Kolovih", izjavila je slavna američka pevačica Areta Frenklin.

Njen kolega Toni Benet naveo je da je "Natali bila izuzetna džez pevačica s kojom je imao čast da snima i nastupa u nekoliko navrata". "Bila je divna i velikog srca i svima će puno nedostajati", istakao je on.

"Natali je bila više kao član porodice nego prijateljica. Srce me boli", izjavila je Dajon Vorvik, koja se nada da će ćerka čuvenog muzičara Neta Kinga Kola, konačno naći mir.

Američki komičar i voditelj Arsenio Hol kazao je da je za vreme studija po preminuloj pevačici nazvao jednu svoju bas gitaru i da je u mladosti često zabavljao publiku pre njenog nastupa. Za glumicu Pam Grir, Natali Kol je bila "predivna ptica pevačica", a za glumicu i pevačicu Pati Label, "divni duh čije će svetlo zauvek sijati".

"Glas Natali Kol je bio savršenstvo. Kakva dama!", izjavio je Leni Kravic, dok je reper MC Hamer naveo da je "svojim predivnim glasom Natali dotakla svet".

Najpoznatija po hitovima "This Will Be", "Inseparable" i "Our Love”, Natali Kol je 1991. godine snimila album "Unforgettable ... With Love" koji je prodat u 14 miliona primeraka i osvojio šest Gremi nagrada. Istoimena pesma, virtuelni duet sa pokojnim ocem, bio je ujedno i najveći hit njene karijere.

U maju 2009. godine imala je transplantaciju bubrega nakon što je prethodno objavila da joj je dijagnostikovan hepatitis C kao posledica korišćenja heroina tokom 70-ih i 80-ih godina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track