HRVATSKI REDITELJ JAVNO SE IZVINIO RISTOVSKOM: Za njega nije bilo mesta na hrvatskoj televiziji
Foto: Zorana Jevtić

Srpski glumac u centru pažnje

HRVATSKI REDITELJ JAVNO SE IZVINIO RISTOVSKOM: Za njega nije bilo mesta na hrvatskoj televiziji

Pop kultura -
Premijera filma "S one strane" u hrvatsko-srpskoj koprodukciji ostala je u senci neprijatnog događaja u čijem centru su se našli Lazar Ristovski i Hrvatska radio-televizija.

Premijera filma održana je u splitskom bioskopu "Karaman", a publiku su pozdavili reditelj Zrinko Ogresta, kao i glavni glumci Ksenija Marinković i Lazar Ristovski, a sudeći po aplauzima, film je oduševio gledaoce.Najveće ovacije dobili su kada je reditelj izneo, kako je rekao, incident koji se dogodio uoči same premijere, i to sa HRT-om prilikom javljanja uživo.

"Doživeli smo neprijatnost i izvinjavam se Lazaru. Mislio sam da je HRT mudriji. Naime, prostor smo dobili Ksenija i ja, ali Lazar ne. Vaš aplauz najbolje govori šta vi cenite", kazao je Ogresta. Ristovski se nakon premijere srdačno zahvalio publici.

"Hvala na toplom dočeku. Drago mi je da su ovu temu zajednički obradile Hrvatska i Srbija. Film govori o posledicama rata koje su decenijske, o praštanju i načinu kako se mogu prevazići sve te stvari koje su ratove izazvale i zato je ovu temu bilo značajno uraditi u koprodukciji, kao što smo i napravili. Sudeći po nagradama, aplauzu splitske publike koja je kritična i iskrena, sve govori o tome da smo uspeli u nameri", kazao je on za dalmatinskiportal.hr.Odluku HRT-a da ga ne puste u program nije želeo preterano da komentariše.

"Mogu reći da sam tužan zbog toga, ali ne bih posebno komentarisao", odgovorio je. Gotovo istovremeno sa hrvatskom premijerom u Splitu, film "S one strane" dobio je važne nagrade na beogradskom FEST-u. Prethodno je nagrađen posebnom nagradom na Berlinaleu.

Radi se o napetoj psihološkoj drami koja prati patronažnu sestru Vesnu koja se s decom pre 20 godina preselila u Zagreb, bežeći od događaja koji su im gotovo uništili živote. Nakon jednog neočekivanog poziva, na površinu ispliva tajna koju je kroz sve te godiine pokušavala da sakrije.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

(dalmatinskiportal.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track