KOBNA 2016. GODINA: Ove legende su nas napustile i otišle u besmrtnost
Foto: Profimedia, Fonet, Printskrin

I zlokobni broj 13

KOBNA 2016. GODINA: Ove legende su nas napustile i otišle u besmrtnost

Pop kultura -

Od početka ove godine ostali smo bez mnogo značajnih umetničkih imena u svetu, ali i kod nas. Napustili su nas glumci, pevači i književnici koji su obeležili pop kulturu 20. veka.

Pevač je umro 10. januara u 69. godini života okružen najbližima. Bouvi se 18 meseci borio sa rakom. Pred smrt je objavio album "Blackstar" kojim kao da je najavio (svoju) smrt.

Britanski glumac podlegao je raku 14. januara u 70. godini. Bio ja najpoznatiji po ulogama Severusa Snejpa u Hari Poter serijalu i Hansa Grubera iz prvog filma "Umri muški", jednog od najuticajnijih holivudskih negativaca.

Muzičar i osnivač "Eaglesa" (Hotel California) preminuo je 18. januara u 68. godini od čira na želucu i komplikacija uzrokovanih štetnim lekovima.

Zvezda filmskog serijala "Policijska akademija" preminula je 15. februara u 98. godini u kući svoje ćerke Aje u Vašingtonu.

Posle duge i teške borbe sa rakom 19. februara u 84. godini preminuo je istaknuti intelektualac i pisac Umberto Eko, najpoznatiji po knjizi "Ime ruže".

Istog dana svet je izgubio još jednog pisca, odnosno spisateljicu. Autorka romana "Ubiti pticu rugalicu" po kom je snimljen istoimeni film sa Gregori Pekom, umrla je 19. februara u 90. godini života.

Muzički producent poznat kao "peti Bitls", preminuo je 8. marta u 90. godini.

Jedan od najomiljenijih glumaca celog regiona preminuo je 11. marta u 72. godini života posle duge borbe s teškim oblikom kancera. Istorija će ga pamtiti po nebrojenim legendarnim ulogama.

Glumac poznat po mnogim pozorišnim ulogama, seriji "Crni gruja" i kao član komičnog benda "Flamingosi", Madžgalj je preminuo 26. marta u 37. godini, takođe od posledica podmukle bolesti.

Zorana Lola Novaković bila je srpska i jugoslovenska pevačica izuzeetno popularna 60-ih i 70-ih godina 20. veka. Preminula je u 3. aprila u 80. godini života.

Lepa Smoje, plesna koreografkinja, supruga Miljenka Smoje i jedan od zaštitnih znakova Splita, ali poznata i širom regiona, umrla je 10. aprila u 97. godini.

Glumica, najpoznatija po ulozi u seriji "Svi vole Raymonda" preminula je 17. aprila u 90. godini.

Muzička legenda umrla je 21. aprila na svom imanju u Minesoti u 58. godini. Pevač i gitarista zadužio je svet originalnom i genijalnom muzikom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track