ADRIA MEDIA GRUPA NA BLOGOMANIJI U MARIBORU: Najvažnije očuvati ugled novinarske profesije!
Foto: Kurir.rs

Impozantan broj korisnika naših sajtova u regionu

ADRIA MEDIA GRUPA NA BLOGOMANIJI U MARIBORU: Najvažnije očuvati ugled novinarske profesije!

Pop kultura -

Da je život savremenog čoveka postao nemoguć bez svakodnevnog korišćenja tehnologije zaključak je prvog dana Treće regionalne Blogomanije, koja se ove godine održava u Mariboru.

Konferenciju je otvorio zamenik gradonačelnika Maribora Zdravko Luketič koji je podsetio da su ljudi ranije živeli uz radio stanice i televiziju, dok danas sve mogu da prate preko telefona, putem interneta i društvenih mreža.Posebnu pažnju učesnika privukao je panel pod nazivom "Print vs digital - Ko od koga krade sadržaj?", na kojem je učestvovala i urednica tematskih sajtova Adria Media Group Vera Nikolić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Nikolićeva je naglasila da je, u savremenom pristupu kreiranju vesti, najvažnije očuvati ugled novinarske profesije i visok stepen kolegijalnosti, uz savesnost prema čitaocima.

"Svi od svakoga kradu, ali je krađa gruba reč. U pitanju je prepisivanje uz obavezu potpisivanja kolega, koju urednici i novinari AMG uvek poštuju".

Panel je zaključen prezentacijom analitike print i web izdanja AMG, s naglaskom na impozantan broj korisnika koji naše sadržaje prate putem društvenih mreža.

"Ići u korak sa vremenom i zahtevima tržišta od suštinske je važnosti u kreiranju novinarskih sadržaja", zaključak je panelista prvog dana regionalne Blogomanije.

(M.B./M.J.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track