ZVEZDA SERIJE IGRA PRESTOLA DOLAZI U SRBIJU: Evo zbog čega će posetiti Novi Sad
Foto: Printskrin/Jutjub

Borac za zaštitnu životne sredine

ZVEZDA SERIJE IGRA PRESTOLA DOLAZI U SRBIJU: Evo zbog čega će posetiti Novi Sad

Pop kultura -

Nemački glumac Tomas Vlašiha, poznat po ulozi u seriji "Igra prestola" dolazi sutra u Novi Sad na Svetski kongres posvećen zaštiti i očuvanju životne sredine (od 19. do 22. septembra), prvi koji se posle 30 godina održava u nekoj zemlji u jugoistočnoj Evropi.

Vlašiha je veliki borac za zaštitu životne sredine i u Novom Sadu će se, zajedno sa drugim renomiranim učesnicima panela, baviti problemima upravljanja otpadom širom sveta.

Njegov domaćin biće Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) i Asocijacija za upravljanje čvrstim otpadom Srbije ( SeSWA). Ovaj popularni glumac učestvovao je u dokumentarnim serijalima Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Nemačke na temu klimatskih promena, upravljanja otpadom kao i serijalu o migrantima.

Na ISWA Svetskom kongresu 2016., najznačajnijem projektu Međunarodne organizacije za upravljanje čvrstim otpadom, učestvovaće više od 1200 učesnika iz 72 zemlje. Teme kongresa biće klimatske promene, pitanja finansiranja u oblasti upravljanja otpadom i reciklaže, kao i načini upravljanja otpadom u Srbiji, u regionu i u celom svetu.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) kroz projekat GIZ Impact, jedan je od strateških partnera Kongresa. Konferencija koju GIZ organizuje 20. septembra biće posvećena cirkularnoj ekonomiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track