EMOTIVNA ISPOVEST MILICE MILŠE: Težak period za moju porodicu, moraću da živim sa velikim bolom
Foto: Marina Lopičić

Bolni trenuci

EMOTIVNA ISPOVEST MILICE MILŠE: Težak period za moju porodicu, moraću da živim sa velikim bolom

Pop kultura -

Glumica Milica Milša početkom oktobra prošla je kroz porodičnu dramu kada je preminula njena majka Leposava, njen najveći životni oslonac i podrška, za koju je bila veoma emotivno vezana

Glumica Milica Milša (48) i njena porodica, suprug Žarko Jokanović (49) i sin Antonije (25), prethodnih dana suočili su se sa veoma teškim trenucima. Njena majka Leposava Isaković početkom oktobra iznenada je preminula, zbog čega je šarmantna umetnica, koju smo dosad uvek viđali u dobrom raspoloženju, skrhana neopisivim bolom. Oni koji poznaju Milšu makar i površno, znaju koliko je volela svoju majku, koja joj je bila uzor u životu. Javnost je danas zna kao Milicu Milšu, zahvaljujući nadimku Milša koji je upravo dobila od majke još kad je bila mala, što je ona usvojila i zvanično kao svoje prezime, mada joj je u dokumentima dugo pisalo Isaković. Iako postoji izreka da vreme leči čak i najdublje rane, moraće još mnogo da prođe kako bi ožiljak zbog gubitka roditelja zacelio.

U emotivnoj ispovesti za magazin Story, glumica govori o osećanjima nakon rastanka za koji, kako kaže, nikada ne možemo biti dovoljno pripremljeni.

"Prošlo je nedelju dana otkako je moja mama preminula. Još je sve sveže i biće teško uvek, čovek samo s vremenom nauči da živi s tim. Sve mi je strašno", kaže Milica.

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Za gubitak voljene osobe nikad nismo spremni mada svi znamo da životu jednom mora doći kraj. Vremena s najbližima uvek nedostaje, što se najbolje shvati tek s njihovim odlaskom.

"Mama nije bila bolesna, desilo se iznenada, uvek je iznenada, nikada za takvu stvar niko nije spreman. Ne postoji pravo ili pogrešno vreme za naše voljene", drhtavim glasom govori glumica.

Osećanja koja su je preplavila nešto su sa čime će morati da se nosi kroz život i pronađe snagu kako bi zbog svoje porodice mogla da se izbori sa emotivnim bolom koji nosi.

"Preteško je, ko nije prošao kroz to ne može da razume. U ovakvoj situaciji naprosto nema pomoći. Veoma sam vezana za nju, bila je požrtvovana majka i baka. Ovo je strašan period za moju porodicu, samo moramo da budemo jaki i prođemo kroz to onako kako bi ona to volela. Moramo biti ponosni i ne smemo je izneveriti", zaključuje Milica potreseno.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

Glumičina majka bila je žena retke lepote, koju je i Milica nasledila. U jednom od intervjua, kada je govorila o svojim roditeljima, lako se moglo primetiti koliku ulogu oni imaju u njenom životu. I kada je odrasla i zasnovala svoju porodicu, uvek je bila uz majku Leposavu, poput devojčice. Nakon što je pre nekoliko godina izgubila oca, poznatog akademika i književnika Antonija Isakovića, majka joj je bila najveći i najiskreniji prijatelj.

U javnosti je često govorila o ljubavi svojih roditelja koji su bili ideal porodice kakvu je i sama želela da stvori za sebe: "Mama je bila nestvarno lepa. Tata ju je video u bioskopu i zaljubio se na prvi pogled. Njena braća i otac puškama su ga gonili od nje, a ona je pala na njegove čari kada joj je u svojoj garsonjeri pročitao svoju priču Kašika. Do tada nikada nisu ostajali sami, a onda je ona njihovom prijatelju Stoletu Jankoviću rekla: Sad, Stole, možeš da ideš. Poklekla je na priču Kašika. Moja prabaka je govorila: Šta pričate da je pametan, ona se udaje za njega jer je lep. Venčali su se, a posle mnogo godina došla sam i ja", ponosno je govorila glumica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track