MAJKL NIJE HTEO DA SE ZNA ZA NJEGOVU HUMANOST: Davao je novac beskućnicima, plaćao bolesnima lečenje
Foto: Profimedia

Preminuo u 54. godini

MAJKL NIJE HTEO DA SE ZNA ZA NJEGOVU HUMANOST: Davao je novac beskućnicima, plaćao bolesnima lečenje

Pop kultura -

Džordž Majkl, preminuo je juče u 54. godini u svom domu, a ova vest šokirala je milione obožavalaca, prijatelja i kolega.

Pevač nije želeo da se sazna za njegov humanitarni i dobrotvorni rad, kom je godinama bio posvećen. Njegov partner Anselmo Felepa preminuo je od bolesti uzrokovanih HIV-om, zbog čega je Džordž novčano pomagao udruženje "Terrence Higgins Trust", koja upravo pomaže obolelima od ove bolesti.

"Džordž je godinama donirao poklone i novac koji je pomogao da se brinemo o ljudima zaraženim HIV-om. Njegova podrška pomogla je da se približimo svetu u kom zaraženi mogu da žive bez da ih drugi osuđuju ili da prema njima imaju predrasude", rekla je Džejn Baron iz ovog udruženja.

"Bio je velikodušan filantrop, ali nije hteo da se o njegovim donacijama priča u javnosti", dodala je Džejn. Pored toga, pevač je redovno donirao i udruženju "Macmillan Cancer Support", koja pomaže obolelima od raka. On je podržavao i državno zdravstvo, te je jednom prilikom održao besplatan koncert za sve medicinske sestre i tehničare. Majkl je tako pokazao zahvalnost, jer je njegova majka, koja je 1997. godine preminula od raka, imala kvalitetnu negu tokom boravka u bolnici.

(VIDEO) TVOJA MUZIKA ĆE ŽIVETI ZAUVEK: 10 pesama Džordža Majkla koje smo OBOŽAVALI

Deo prihoda od njegovog hita "Last Christmas" išao je na račun organizacije koja pomaže gladnima u Etiopiji. Pevač je finansijski pomagao i ljudima na ulici, potpunim strancima koje nikada nije upoznao, ali je nekako saznao da im treba pomoć.

Voditelj televizije BBC otkrio je da je takmičarka jednog šou programa produkciji priznala joj treba novac za veštačku oplodnju. Pevač je za to saznao, nazvao je televiziju i ženi donirao 15.000 funti. Zatim je novinarka Sejl Hjudžs na društvenoj mreži Tviter otkrila da je Džordž jednom prilikom konobarici dao bakšiš od skoro 6.000 funti jer je saznao da je u dugovima i da se školuje za medicinsku sestru.Glumica Emilin Mondo ispričala je da je Majkl sa njom volontirao u prihvatilištima za beskućnike, ali da ju je zamolio da nikome ne kaže.

(Pink/EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track