NAJAVLJEN SPEKTAKL: Na Bitefu gostuje balet iz Belgije od 24 sata
Foto: Promo

SPREMA SE KULTURNI DOGAĐAJ GODINE

NAJAVLJEN SPEKTAKL: Na Bitefu gostuje balet iz Belgije od 24 sata

Pop kultura -

Predstava „Planina Olimp“ biće izvedena početkom septembra u Sava centru, a gledaoci će moći da spavaju u holu dvorane

Kulturni događaj godine u Srbije biće 51. Bitef, na koji dolazi predstava „Planina Olimp“.

Projekat čuvenog Jana Fabrea zanimljiv je jer traje 24 sata bez prekida. U komadu učestvuje 30 plesača i glumaca iz Belgije. Od gledalaca se ne traži nikakav napor, samo da se oslobode svakodnevnih stega i prepuste zajedničkom energetskom, emocionalnom, spiritualnom i estetskom iskustvu.

Gostovanje na festivalu zakazano je za početak septembra u Sava centru, gde će gledaocima biti omogućeno da spavaju i odmore se tokom noći u foajeima. Svi znatiželjni bitefovci koji budu gledali predstavu dobiće pečat ili narukvicu pri ulasku u salu, tako da će moći da ulaze i vraćaju se kad god požele. Kritika smatra ovu predstavu jednim od najbolji ostvarenja poslednjih godina.

Fabre je već dobro poznat publici Bitefa. Belgijanac neobične harizme prvi put se predstavio publici 1984. godine sa svojom predstavom „Moć pozorišnih ludosti“, izvedenom na 18. Bitefu, koja je tada osvojila festivalski gran-pri „Mira Trailović“, da bi pre šest godina otvorio 45. Bitef predstavom „Prometej pejzaž broj 2“. Selektor festivala Ivan Medenica sprema još neka iznenađenja, a jedno od njih je i „Faust“, koji traje samo sedam sati.

Kurir / E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track