KONCERT KLASIČNE MUZIKE NA OTVORENOM: Više volimo strance od Stevana Hristića
Foto: Fonet

PUBLIKA IZABRALA PROGRAM

KONCERT KLASIČNE MUZIKE NA OTVORENOM: Više volimo strance od Stevana Hristića

Pop kultura -

Beogradska filharmonija još uvek taji šta će svirati na bis, to će biti iznenađenje

Akciju Beogradske filharmonije da publika glasa za program najvećeg koncerta klasične muzike na otvorenom u istoriji Srbije podržalo je 17.397 ljudi. Za tri nedelje prikupljeno je čak 5,8 miliona glasova na listi od 25 kompozicija koju je Filharmonija ponudila publici.

Besplatan koncert 25. juna kod Palate Srbija predvodiće Gabrijel Felc, šef-dirigent orkestra.

- Fasciniran sam pretplatnicima Beogradske filharmonije, koje sam dobro upoznao tokom naših redovnih koncerata. Sa njima osećam posebnu povezanost, do koje mi je veoma stalo. Zato sam posebno nestrpljiv povodom susreta s publikom iz cele Srbije i regiona, kojoj Filharmonija poklanja veliki koncert na otvorenom - rekao je Felc.

foto: Marko Đoković

Ubedljivi pobednik na Filharmonijinoj top-listi je Danzon br. 2 meksičkog kompozitora Artura Markesa sa 634.865 glasova, za njim sledi Valcer D. Šostakoviča sa 594.269 glasova, Danse macabre K. Sen-Sansa je dobio 446.636, Grlica Stevana Hristića 423.338, a Vilijam Tel Đ. Rosinija 420.737 glasova. Na programu koncerta za više desetina hiljada ljudi Beogradska filharmonija će izvesti i Igru sablji Hačaturijana, Bolero Ravela, Kas Valkira Vagnera, Valcer cveća Čajkovskog, U pećini gorskog kralja E. Griga, uvertiru Karmen Ž. Bizea i Imperijalni marš iz filma „Ratovi zvezda“ Dž. Vilijamsa. Na dnu liste je čuveno delo Na lepom plavom Dunavu.

Beogradska filharmonija još uvek taji šta će svirati na bis, to će biti iznenađenje.

Kurir / E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track