(KURIR TV) VELIKO PRIZNANJE MILENI DRAVIĆ, OVACIJE NA DODELI DOBRIČINOG PRSTENA! Glumica presrećna: Vi ste mi produžili život!
Foto: Dragana Udovičić

PRESTIŽNA NAGRADA

(KURIR TV) VELIKO PRIZNANJE MILENI DRAVIĆ, OVACIJE NA DODELI DOBRIČINOG PRSTENA! Glumica presrećna: Vi ste mi produžili život!

Pop kultura -

U Zvezdara teatru glumici Mileni Dravić uručeno je priznanje Udruženja dramskih umetnika Srbije za životno delo u 2016. godini - Nagrada Dobričin prsten.

Glumica se danas prvi put pojavila u javnosti nakon više od godinu dana borbe s bolešću. Milena je 30. dobitnik ovog visokog staleškog priznanja.

foto: Dragana Udovičić

Sala Zvezdare teatra bila je prepuna, a nastale su ovacije i dug aplauz kada se Milena Dravić pojavila.

"Da je Dobrica Milutunović živ i da sretne Milenu, skinuo bi prsten i stavio na njenu ruku", rekao je Petar Božović.

foto: Dragana Udovičić

"Danas je najsvečaniji dan otkad je otvorena Zvezdara. Milena dobija zasluženo Dobričin prsten. Dva puta smo odlagali", rekao je Kovačević

"Milena je čarobnica scene i malih ekrana i jubilarni 30. dobitnik", rekao ej Voja Brajović.

foto: Dragana Udovičić

Zdravko Šotra, srpski reditelj, otkiro je da je on spojio Milenu i Dragana.

"Sastavio sam Milenu i Dragana. Oni su bili tandem za šou "Obraz uz obrza. Moj posao je bio gotov. Dobar glumac ima sluh. Dragan ga nije imao, a Milana je sve pevala i igrala ravnopravano s balerinama i pevačima", rekao je proslavljeni reditelj.

Seka Sablić čestitala je koleginici na prestižnoj nagradi.

"Izvini, Milena, bila si zvezda našeg glumišta. Snimala si i na minus 50. Posao je bio ispred tvog privatnog života", rekla je Sablićeva, potom je Rade Šerbedžija zapevao.

foto: Dragana Udovičić

"Milena je moja najdraža glumica i naša ljubav. Ona je smisao svima nama koji se bave umetnošću. Na tom stepeništu je tik uz Marlon Branda. Milena je među herojima koja je uvek bila na strani svog naroda. Ona je devojka mala i pesma Beograda", rekao je Šerbedžija, dok mu je Milena poslala poljupce.

Zapevao joj je "Milena" od Arsena Dedića, "Devojka iz moga kraja", "Kneginjica"...

Milena Dravić bila je vidno potresena rečima svojih kolega.

"Zahvaljujem se. Hvalili ste mi i previše. Jako sam srećna. Ovo mi je produžilo život. Niste ni svesni šta ste mi priredili i dalje sam tu", rekla je glumica prilikom uručenja nagrade, dok se iz publike čulo : "Volimo te".

Od poznatih na dodeli prestižne nagrade od kolega prisustvovali su Rade Šerbežija, Nikola Đuričko, Neda Arnerić. Na dodelu je stigao njen bivši muž Puriša Đorđević.

foto: Dragana Udovičić

U programu svečanosti dodele učestvovaće: Dušan Kovačević, Dejan Mijač, Jagoš Marković, Jelisaveta Seka Sablić, Rade Šerbedžija, Radoslav Zelenović, Branka Petrić, Stefan Arsenijević, Jelena Đokić, Zdravko Šotra, Jasna Đuričić, Vasil Hadžimanov...

foto: Dragana Udovičić

Istovremeno će biti predstavljena i 22. knjiga iz naše edicije posvećene dobitnicima Dobričinog prstena - monografija o umetničkom opusu Milene Dravić, autora Tatjane Nježić.

foto: Dragana Udovičić

Monografija Milena Dravić, obuhvata 250 strana, koje sadrže više celina. U prvoj, Dragulj u sva tri medija, o njenom pozorišnom, filmskom i televizijskom opusu pišu Dušan Kovačević, Aleksandar Milosavljević, Ranko Munitić (iz knjige Gluma kao sudbina i saznanje), Radoslav Zelenović, Branka Otašević i Zorica Pašić.

foto: Dragana Udovičić
1 / 14 Foto: Dragana Udovičić

(Kurir.rs/Foto Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track