Najnovije vesti

RASPLAKAO SE GLEDAJUĆI FILM O SEBI: Bubiša Simić u 94. godini primio je nagrada za životno delo
Foto: Printscreen

Udruženje muzičara džeza

RASPLAKAO SE GLEDAJUĆI FILM O SEBI: Bubiša Simić u 94. godini primio je nagrada za životno delo

Pop kultura

Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije proslavilo je 65. rođendan dodelom brojnih nagrada, povelja i priznanja legendarnim protagonistima naše muzičke scene na svečanosti u jednom beogradskom baru.

U veseloj atmosferi, isprepletenoj nastupima laureta i kratkim filmovima o dobitnicima nagrada, okupljeni su imali koncertni doživljaj za pamćenje.

Prvi se na pozornicu popeo legendarni dirigent I kompozitor Big benda RTS-a Vojislav Bubiša Simić, koji je u 94. godini primio nagradu za životno delo.

"Umalo nisam zaplakao, kada sam video filmić o sebi na velikom platnu. Hvala vam svima i ohrabrujte mlade ljude da se bave džezom", rekao je Bubiša Simić, koji je sa pozornice ispraćen ovacijama.

Nagrade za životno delo pripale su i džez trubaču Dušku Gojkoviću, proslavljenom pevaču Đorđu Marjanoviću i rok bendu YU grupa.

Nagrada za novu muzičku nadu, koja je uspela da se etablira na muzičkoj sceni u poslednjih pet godina, otišla je u ruke članova fjužn benda IRIE FM.

Povelje za doprinos popularizaciji muzike dodeljene su Peci Popoviću, Petru Janjatoviću, Aleksandru Žikiću, Katarini Epštajn, Branki Glavonjić i Jeleni Vlahović.

foto: Printscreen

Kurir.rs/tanjug/Foto Printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...