PRIZNANJE NA DRAMSKO AMATERSKOM FESTIVALU: Međunarodna nagrada za umetničku inovaciju prokupačkom pozorištu!
Foto: Privatna Arhiva

predstava ana je čekala

PRIZNANJE NA DRAMSKO AMATERSKOM FESTIVALU: Međunarodna nagrada za umetničku inovaciju prokupačkom pozorištu!

Pop kultura -

Predstava "Ana je čekala" Amaterskog pozorišta "Hranislav Dragutinović" dobila je priznanje na Dramskom amaterskom festivalu u Kočanima u Makedoniji.

Komad Srbijanke Stanković u režiji Tijane Petrović dobio je nagradu za umetničku inovaciju i istraživanje u dramskom izrazu.

Prokupačko pozorište je jedno od 16 koje je prošlo selekciju za 55. Dramski amaterski festival u susednoj Makedoniji i – jedino iz Srbije.

"Zadovoljna sam kako smo svi igrali, nekako sa puno emocija, potpuno. Ovo je bilo deseto jubilarno igranje i mislim da ne grešim kad kažem u ime celog ansambla da se ponosimo uspehom. Nadamo se da ćemo i dogodine učestvovati na ovom festivalu, bilo nam je prelepo", rekla je rediteljka predstave Tijana Petrović.

foto: Privatna Arhiva

Ovo je prva međunarodna nagrada koju je zavredila predstava „Ana je čekala“, a prethodilo joj je treće mesto na Festivalu amaterske režije u Leskovcu, gde je i glumica Ljiljana Ilić dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu.

“Ana je čekala” je ljubavna konfuzija u dva čina, komad u kome se posmatraju događaji od 2000. do 2010. godine i postavlja pitanje koliko je ljubav drama i da li je moguće da bude nešto drugo. U predstavi su u prvom planu zbivanja koja su promenila političku sliku Srbije, i njihov uticaj na živote dvoje mladih ljudi.

Glavne uloge su poverene Anastasiji Cvijanović i Nemanji Toniću, a igraju i Tijana Petrović, Predrag Slavković, Ivica Ilić, Ljiljana Ilić, Danijela Stević, Jelena Lukić, Srđan Baktijarević. Scenografiju potpisuje Milan Ilić, muziku Dejan Jovičić, svetlo Dragan Babić, šminku i kostim Danijela Stević.

Predstava je premijerno izvedena u septembru 2017.godine i do sada je igrana 10 puta a sledeće izvođenje je u Nišu 15. Juna na sceni Lutkarskog pozorišta.

foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs/N.T/S.S/ Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track