NOVOSAĐANI SPREMNI ZA NOVU POZORIŠNU SEZONU: Adut opera Pepeljuga i Ana Karenjina
Foto: Promo/Printscreen

Vredni

NOVOSAĐANI SPREMNI ZA NOVU POZORIŠNU SEZONU: Adut opera Pepeljuga i Ana Karenjina

Pop kultura -

U SNP će samo u oktobru biti čak četiri premijere, dok Novosadsko pozorište prvo postavlja "Toma Sojera"

Na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u petak je otvorena nova sezona u tom novosadskom pozorištu, a večeras će premijerno biti izvedena predstava "Krvave svadbe" u režiji Igora Vuka Torbice.

Publika će samo u oktobru moći da pogleda prvi put četiri drame i konačno dve opere: Rosinijevu "Pepeljugu" i "Damu s kamelijama".

- Posetioci će moći da popričaju s umetnicima i da se dodatno informišu o novom repertoaru, aktivnostima i popustima. Ove godine napravili smo jedan mali pomak. Imamo gotov dramski repertoar za naredna četiri meseca - kaže Jelena Lagator, PR SNP za Tanjug, i dodaje da za "Krvave svadbe" već nema karata.

foto: Srđan Doroški

Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta, proteklu sezonu ocenjuje kao veoma uspešnu. - Nije neskromno da kažemo da se ono što se nama desilo dešava pozorištima jednom u 20 godina. Zauzeli smo visoki standard. Novosadsko pozorište je prisutno na prostoru za koji se može reći - od Kopra do Kazahstana, od Budimpešte do Skoplja, ili od Bukurešta do Ljubljane - kaže Vencel, ali i napominje da je taj prostor lakše osvojiti nego zadržati. On je predstavio predstojeći repertoar, izdvojivši premijerna izvođenja. - Najnoviji komad Novosadskog pozorišta je "Tom Sojer" u režiji Zoltana Puškaša. Pripremamo i višejezičnu koprodukciju s pozorištem iz Kopra, na temu Goldonijeve "Lepeze". Premijera u Novom Sadu će biti 4. novembra - kaže Vencel.

foto: Printscreen

Najavio je i početak projekta "Sanjari" Roberta Lenarda, koji obrađuje period revolucionarnih dešavanja 1968. godine prošlog veka.

Pred kraj godine najavio je i probe za "Anu Karenjinu" u režiji Dejana Projekovskog, čija premijera se planira za kraj marta. Poslednji dramski projekat za ovu sezonu je "Anđeo je sleteo u Babilon", a očekuje se i koprodukcija u maju sa Nacionalnim teatrom iz Budimpešte.

Kurir/ Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track