MINISTARSTVO JOŠ NE SMENJUJE DEJANA SAVIĆA! Glumci spremaju štrajk, a Gatalica poručio: RAZOČARALI STE ME KAO LJUDI
Foto: Damir Dervišagić

drami se ne nazire kraj

MINISTARSTVO JOŠ NE SMENJUJE DEJANA SAVIĆA! Glumci spremaju štrajk, a Gatalica poručio: RAZOČARALI STE ME KAO LJUDI

Pop kultura -

Rok da Ministarstvo kulture smeni Dejana Savića ističe u petak, a glumci Narodnog pozorišta će tog dana potpuno obustaviti rad.

Umesto da smiri tenzije, predsednik Upravnog odbora nacionalnog teatra Aleksandar Gatalica samo je još više potpalio vatru neprimerenom izjavom u medijima.

- Glumci: veliko razočarenje. I kao umetnici, a još više kao ljudi - poručio je pisac u magazinu Glorija.

foto: Marina Lopičić

On je ranije rekao da stoji svakom zaposlenom na raspolaganju za razgovor, ali već dve nedelje ne odgovara na pozive medija za intervjue i svojim kolegama spušta slušalicu.

Upravnik Narodnog pozorišta Dejan Savić smenio je 15. oktobra Željka Hubača s mesta direktora Drame, što je naišlo na oštru reakciju brojnih umetnika i članova ansambla Drame koji su, izražavajući protest, zatražili Savićevu smenu. Ostalo je manje od dva dana do isteka roka koji su umetnici dali ministarstvu da donese odluku.

foto: Damir Dervišagić

Željko Hubač smatra novu izjavu neprimerenom.

- Gospodin Gatalica je ovim istupom u javnosti dao značajan doprinos istoriji nedostojnog ponašanja u ozbiljnim situacijama. Smatram da je svaki komentar na njegovo apsolutno neodgovorno abecedno promišljanje aktuelnih događanja u teatru čiji je on predsednik UO izlišan - smatra Hubač.

Kurir/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track