Najnovije vesti

TRIJUMF TARTIFA: Glumci iz Sombora i Novog Sada pokupili nagrade žirija! Ovu predstavu mnogi već proglasili za komediju godine!
Foto: Aleksandar Ramadanović

Pozorišnom proleću u Šapcu

TRIJUMF TARTIFA: Glumci iz Sombora i Novog Sada pokupili nagrade žirija! Ovu predstavu mnogi već proglasili za komediju godine!

Pop kultura

Hani Selimović za ulogu Dorine pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu poneo Saša Torlaković za tumačenje Tartifa

Na 4. festivalu „Pozorišno proleće“ u Šapcu predstava „Tartif“ Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor ponela je ukupno 6 nagrada.

 

Žiri u sastavu Karpo Godina, Nikola Ristanovski i dr Petar Kaukov doneli su odluku da nagrada za mladu glumicu pripadne Danici Grubački za ulogu Marijane u predstavi „Tartif“.

 

Hani Selimović za ulogu Dorine pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu poneo Saša Torlaković za tumačenje Tartifa.

 

foto: Damir Dervišagić

Nagrada za najbolju režiju pripala je Igoru Vuku Torbici, dok je ova predstava odnela i nagradu za najbolju predstavu u celini.

 

Kompozitoru Vladimiru Pejkoviću pripala je nagrada za muziku u predstavi „Tartif“.

 

foto: Damir Dervišagić

Pored nagrađenih Saše Torlaković, Hane Selimović, Danice Grubački, u predstavi igraju Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor i Dragana Šuša. Scenograf predstave je Andreja Rondović, kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, a kompozitor nagrađeni Vladimir Pejković.

 

foto: Branimir Milovanović, Promo

Nagradu za najbolji glumački par i priznanje publike pripalo je komadu "Balkanski špijun" i Ljubomiru Bandoviću i Danijeli Mihailović. Novinarski žiri nagradio je Martu Bjelicu i Joakima Tasića.

Kurir/ Foto: Aleksandar Ramadanović

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...