TRIJUMF TARTIFA: Glumci iz Sombora i Novog Sada pokupili nagrade žirija! Ovu predstavu mnogi već proglasili za komediju godine!
Foto: Aleksandar Ramadanović

Pozorišnom proleću u Šapcu

TRIJUMF TARTIFA: Glumci iz Sombora i Novog Sada pokupili nagrade žirija! Ovu predstavu mnogi već proglasili za komediju godine!

Pop kultura -

Hani Selimović za ulogu Dorine pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu poneo Saša Torlaković za tumačenje Tartifa

Na 4. festivalu „Pozorišno proleće“ u Šapcu predstava „Tartif“ Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor ponela je ukupno 6 nagrada.

Žiri u sastavu Karpo Godina, Nikola Ristanovski i dr Petar Kaukov doneli su odluku da nagrada za mladu glumicu pripadne Danici Grubački za ulogu Marijane u predstavi „Tartif“.

Hani Selimović za ulogu Dorine pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je nagradu za najbolju mušku ulogu poneo Saša Torlaković za tumačenje Tartifa.

foto: Damir Dervišagić

Nagrada za najbolju režiju pripala je Igoru Vuku Torbici, dok je ova predstava odnela i nagradu za najbolju predstavu u celini.

Kompozitoru Vladimiru Pejkoviću pripala je nagrada za muziku u predstavi „Tartif“.

foto: Damir Dervišagić

Pored nagrađenih Saše Torlaković, Hane Selimović, Danice Grubački, u predstavi igraju Ninoslav Đorđević, Tijana Marković, Marko Marković, Biljana Keskenović, Marko Savić, Dušan Vukašinović, Nemanja Bakić, Milorad Kapor i Dragana Šuša. Scenograf predstave je Andreja Rondović, kostimograf Jelisaveta Tatić Čuturilo, a kompozitor nagrađeni Vladimir Pejković.

foto: Branimir Milovanović, Promo

Nagradu za najbolji glumački par i priznanje publike pripalo je komadu "Balkanski špijun" i Ljubomiru Bandoviću i Danijeli Mihailović. Novinarski žiri nagradio je Martu Bjelicu i Joakima Tasića.

Kurir/ Foto: Aleksandar Ramadanović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track