OLGA ODANOVIĆ O SNIMANJU SERIJE CRVENI MESEC: Svi smo plakali na setu! Ima momenata kada je zaista teško suzdržati se!
Foto: promo

iza kulisa sa legendarnom glumicom

OLGA ODANOVIĆ O SNIMANJU SERIJE CRVENI MESEC: Svi smo plakali na setu! Ima momenata kada je zaista teško suzdržati se!

Pop kultura -

Stotine ljudi u Šimanovcima pod reflektorima rade punom parom na snimanju serije "Crveni mesec" u produkciji TV Pink.

U izgrađenom eksterijeru i dekorisanom enterijeru filmskih studija po velikoj vrućini se užurbano mimoilaze glumci, tonci, šminkeri, organizatori, statisti, pa i konji i volovi. Dok se ispred ulaza u Stari dvor, izgrađen za potrebe ove serije, ekipa pripremala za novu scenu, u studiju je bila tišina. Snima se! Doajeni srpskog glumišta su u kadru - Olga Odanović i Branko Đurić. Iskusni glumački par igra emotivnu scenu. Kupljeno!

foto: promo

Zadovoljna urađenim, Olga kreće ka režiji. Bila je to njena 11. scena koju je snimila tog dana. "Tempo je baš onako... ludački, ali dobro, to je plan i program kako mora da se radi kada su u pitanju ovako velike serije. Atmosfera je stvarno lepa i trudimo se svi da damo maksimum, a nije lako, zaista", sa osmehom na licu kaže Olga i odmah uvodi dublje u priču.

foto: promo

"Inspirativna je tema u pitanju, balkanski ratovi, pojava Crne ruke, Apisa, Nikole Pašića i drugih. To je zanimljiv i intrigantan period i nadam se da će i našim gledaocima biti izuzetno zanimljiv. Čini mi se da će biti pitko za gledanje zato što je tvorac ovog projekta Roman Majetić, za koga svi znamo da telenovele ima u malom prstu i da to stvarno radi fantastično, kao veliki majstor."

Majetić je napisao scenario smešten na početak 20. veka, od 1913. do kraja 1915. godine, a društvene i političke prilike tog vremena odslikao kroz dve porodice. Kod Stanimirovića je Nikola, mladi srpski oficir koga tumači Miloš Đurović, a u porodici Baumen - lepa Sofija, ćerka austrougarskog poslanika, u tumačenju Ivane Dudić. Njihova zabranjena ljubav je okosnica priče, a svedok te ljubavi je Sofijina baka Natalija, Olgina rola, o kojoj kaže:

foto: promo

"Imam privilegiju i čast da mi je Roman ukazao poverenje za ovu Nataliju, koja je jedna dama iz Beča i baka naše glavne junakinje Sofije. Ivana Dudić i ja smo već "lepo sele" u svoje uloge, napravile smo divan odnos i uvek se radujem da se sretnemo ovde na setu. Baš danas smo snimile neke lepe scene. Znate, važno je da imate dobre partnere u kadru, jer od toga mnogo zavisi. Evo, sad sam snimila scenu s Brankom Đurićem, koji igra doktora Bočeva, mnogo mi je značilo što je on tu. Bitan je i dogovor sa rediteljem i bez obzira na ovaj brzi ritam i zgusnut plan snimanja, mi nekako uspemo da nađemo neki ćoškić ovde na setu da se dogovorimo kako bismo najviše voleli da izgleda scena koju igramo."

foto: promo

Da li je bilo dogovora ili su emocije prosto preplavile ekipu, ali među njima se prepričava dan kada su Olga i Ivana snimajući jednu scenu rasplakale sve prisutne. "Jao jeste, svi su plakali, pa živi smo ljudi", potvrđuje i Olga i nastavlja: "Bez obzira na to koliko vas epoha drži u stavu i suzdržanosti, ima momenata kada se zaplače i kada nije lako, kad su neke teške, životne stvari u pitanju. Na primer, baka mora da objasni unuci šta je najbolje za nju u datom trenutku. Tu mnogo emocija mora da ima. Gluma ne može bez emocija."

Publika televizije Pink će seriju gledati ove jeseni.

Kurir.rs / Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track