Najnovije vesti

LEŽAO JE 2 DANA MRTAV, ELEKTRIČAR GA PRONAŠAO U STANU: Muzičar je bio na vrhuncu slave, iza sebe ostavio ĆERKU, a ovako se njegov ŽIVOT OKONČAO!
Foto: Profimedia

TUŽNO

LEŽAO JE 2 DANA MRTAV, ELEKTRIČAR GA PRONAŠAO U STANU: Muzičar je bio na vrhuncu slave, iza sebe ostavio ĆERKU, a ovako se njegov ŽIVOT OKONČAO!

Pop kultura

Kurt Kobejn je 1994. godine izgubio život sa samo 27 godina. Frotmen grupe Nirvana je sebi oduzeo život i upucao se u glavu, a njegovo telo je pronašao električar dva dana kasnije.

U novinskom članku iz 1994. godine, u časopisu Roling Stons, pisac je opisivao poslednje dane pevača Nirvane, uključujući i njegovu dugu borbu sa drogom i depresijom.

foto: Profimedia

Ustanovljeno je da je Kobejnovo telo sadržalo tragove heroina i valijuma kada je umro, mada je u vreme njegove smrti basista Nirvane Krist Novoselić odbacio tvrdnje da je droga kriva za smrt Kurta Kobejna.

"To je čista glupost," rekao je Novoselić tadašnjem novinaru u Sijetlu. "Droga je bila samo mali deo njegovog života."

Kobejn je dugo patio do kliničke depresije, pošto mu je dijagnostikovana još u srednjoj školi.

foto: Profimedia

"Kurt je znao da bude veoma oduševljen i smešan i šarmantan, a pola sata kasnije bi sedeo u ćošku i bio potpuno ćudljiv i nekomunikativan," ispričao je producent Nirvaninog albuma iz 1991. godine.

Danima pre njegovog samoubistva, porodica i prijatelji su bili zabrinuti za Kobejna koji se nije javljao na telefon. Njegova majka Vendi Okonor je izdala poternicu za Kurtom, a njegova žena Kortni Lav, koja je u to vreme bila na odvikavanju od droge, unajmila je privatnog detektiva da pronađe Kobejna. Nedeljama pre njegove smrti, prijatelji i porodica su pokušali da ga nateraju da ode na odvikavanje od herioina. Kortni je pretila da će ga ostaviti, a članovi benda da će napustiti Nirvanu...

Kurt Kobejn se prijavio na regabilitaciju u klinici u Kaliforniji, ali je nakon dva dana izašao. Petog aprila se zaključao u svoj stan i pucnjem u glavu okončao život. Njegovo telo je prepoznato po otiscima prstiju. Jedna radio stanica prva je prenela vest o smrti Kurta Kobejna. Ta vest je šokirala muzičku industriju, ali i ceo svet.

foto: Profimedia

Kurir.rs, Foto: Profimedia

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...