PEDESET MUZIČARA UZ ČARLIJA ČAPLINA: U čast jednog od najvećih filmskih stvaralaca!
Foto: Profimedia

Zagrebačka filharmonija

PEDESET MUZIČARA UZ ČARLIJA ČAPLINA: U čast jednog od najvećih filmskih stvaralaca!

Pop kultura -

Zagrebačka filharmonija nastupiće 3, 4. i 5. septembra u Novom Sadu sa programom „Fil(m)harmonija“, koji spaja klasičnu muziku sa legendarnim nemim filmovima slavnog komičara Čarlija Čaplina, povodom 130 godina od njegovog rođenja.

Povodom rođenja dobitnika Oskara za životno delo, nagrađenog svojevremeno najdužim, 12-minutnim aplauzom u istoriji filma, publika će u Parku prisajedinjenja imati priliku da besplatno pod vedrim nebom pogleda Čaplinove filmove „Pasji život“ iz 1918. godine i „Mališan“ iz 1921.

Upravo je „Mališan“ film koji je afirmisao prepoznatljiv lik potkresanih brkova, u uskom kaputu, s preširokim pantalonama, prevelikim cipelama, polucilindrom i štapom, te je Čaplin postao jedno od najpoznatijih lica crnobelih nemih filmova. To je prvi dugometražni film za koji Čaplin potpisuje scenario, režiju, produkciju, te naknadno komponovanu muziku (iz 1971), a ujedno tumači i glavnu ulogu.

Filmske klasike pratiće oko 50 muzičara Zagrebačke filharmonije, pod vođstvom maestra Krešimira Batinića, a nastupiće u okviru manifestacije Kaleidoskop kulture.

Kurir / E.K. Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track