Najnovije vesti

KAO DA JE BIO IZGREBAN KRVAVIM NOKTIMA! Ovo niste znali o Džonu Malkoviču: Šta mu je tražila žena koju je našao u dvorištu, kako je spasao život čoveku koji je ISEKAO VRAT, zašto je snimio film koji niko od vas NEĆE VIDETI!
Foto: Profimedia

slavnI glumAc dolazi u srbiju

KAO DA JE BIO IZGREBAN KRVAVIM NOKTIMA! Ovo niste znali o Džonu Malkoviču: Šta mu je tražila žena koju je našao u dvorištu, kako je spasao život čoveku koji je ISEKAO VRAT, zašto je snimio film koji niko od vas NEĆE VIDETI!

Pop kultura

Džon Malkovič, slavni američki glumac koji je dva puta nominovan za Oskara, dolazi u Beograd i biće gost prestojećeg Festa.

- Džon Malkovič će na zatvaranju Festa dobiti nagradu počasni "Beogradski pobednik" i održaće resital uz muzičku pratnju - izjavio je Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu i predsednik Odbora Festa, za "Novosti".

Poznat po ulogama u filmovima "Mesta u srcu", "Opasne veze", "Čaj u Sahari", "Na liniji vatre", "Čovek sa gvozdenom maskom", "Biti Džon Malkovič", "Spaliti posle čitanja", Malkovič je interesantan i po svom poreklu.

Naime, slavni glumac je istinu o svom poreklu ispričao pre dve godine u Zagrebu, gde je bio specijalni gost na otvaranju sezone u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“.

- Moja majka je pročitala negde da pišu o mojim hrvatskim korenima. I pitala me je zašto sam to rekao, kada smo mi Crnogorci! Rekao sam: Šta?. A, ona je dodala: "Ti si Crnogorac, ti si iz Crne Gore" - ispričao je tada Džon Malkovič.

Prema tumačenjima istoričara, izvorno prezime Džona Malkoviča je Maljković i poreklom je, u stvari, iz Metohije, odakle su se njegovi preci selili dalje u oblast Raške, Like, na sever Crne Gore, pišu Večernje novosti.

MI VAM DONOSIMO PAR ZANIMLJIVOSTI KOJE NISTE ZNALI O DŽONU MALKOVIČU

Tečno govori francuski jezik. U Francuskoj je živeo skoro 10 godina.

Pored mnogih poslova koje je radio kao mladić, Malković je radio i kao "sekač kupusa" u restoranu brze hrane ali i kao vozač školskog autobusa u jednoj privatnoj školi.

"Uživao sam posebno vozeći školski autobus", izjavio je jednom prilikom.

Dok se jednom prilikom šetao ulicama Toronta, Malkovič je video čoveka (77) koji je pao i presekao grlo na komad oštrog metala.

Malkovič je pritisnuo ranu sprečavajući muškarca da iskrvari. Prema nekim navodimaon se tada obratio čoveku rečima: "Ja se zovem Džon i bićete dobro".

NAŠAO ŽENU U SVOM DVORIŠTU

Jednom prilikom sam našao ženu u svom dvorištu. Da veliku ženu. Obučena možda malo suviše provokativno. Ja sam u tom trenutku bio u kući. Sve se to odvijalo u Francuskoj. Razgovarao sam sa svojim partnerima producentima iz Los Aneđelesa.

foto: Profimedia

Okrenuo sam se i video tu ogromnu ženu. Objasnila mi je da je došla jer želi da bude moj asistent. Rekao sam joj da to baš i nije dobra ideja. Onda je ona rekla da želi da pročitam njen scenario. Pogledao sam naslov koji je delovao kao da je izgreban krvavim noktima... Naslov je bio "Ona ubija".

- Ovo deluje zanimljivo, rekao sam joj. O čemu je?, upitao sam je.

- Radi se o ženi koja je ostala bez posla i koja ubija poznatog glumca.

O SVOM GLASU

Ne volim svoj glas. Mrzim ga. Kad slušam svoj glas, što izbegavam inače da radim, meni on zvuči kao glas nekoga ko je na teškim drogama, i to višegodišnjim.

Mislim da većina ljudi ne voli svoj glas.

Kada glumim, uvek razmišljam - ko je ova osoba.

SNIMIO FILM KOJI MNOGI NEĆE VIDETI

Džon Malković je snimio film "100 godina" koji će se prikazati 18. novembra 2115. godine.

foto: Profimedia

"To nije prvi film koji sam snimio a koji niko živ neće videti. Uradio sam taj film sa Robertom Rodrigezom. To je kratki film o jednoj francuskoj kompaniji koja proizvodi konjak. Tom konjaku treba 100 godina da sazri. I došli su na ideju da uradim film koji će biti prikazan za sto godina. Snimljen je i nalazi se zajedno sa konjakom u sefu."

O POLITICI

Klonim se politike. Ja sam penzionisao svoje glasačko pravo 1972. godine. Klonim se politike i fokusiram se na svoj rad.

Ono što imam da kažem da tako kažem politički trudim se da kažem u okviru onoga što radim a ne na Tviteru.

Kurir.rs/Priredio: P.L.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...