KAO DA JE BIO IZGREBAN KRVAVIM NOKTIMA! Ovo niste znali o Džonu Malkoviču: Šta mu je tražila žena koju je našao u dvorištu, kako je spasao život čoveku koji je ISEKAO VRAT, zašto je snimio film koji niko od vas NEĆE VIDETI!
Foto: Profimedia

slavnI glumAc dolazi u srbiju

KAO DA JE BIO IZGREBAN KRVAVIM NOKTIMA! Ovo niste znali o Džonu Malkoviču: Šta mu je tražila žena koju je našao u dvorištu, kako je spasao život čoveku koji je ISEKAO VRAT, zašto je snimio film koji niko od vas NEĆE VIDETI!

Pop kultura -

Džon Malkovič, slavni američki glumac koji je dva puta nominovan za Oskara, dolazi u Beograd i biće gost prestojećeg Festa.

- Džon Malkovič će na zatvaranju Festa dobiti nagradu počasni "Beogradski pobednik" i održaće resital uz muzičku pratnju - izjavio je Ivan Karl, gradski sekretar za kulturu i predsednik Odbora Festa, za "Novosti".

Poznat po ulogama u filmovima "Mesta u srcu", "Opasne veze", "Čaj u Sahari", "Na liniji vatre", "Čovek sa gvozdenom maskom", "Biti Džon Malkovič", "Spaliti posle čitanja", Malkovič je interesantan i po svom poreklu.

Naime, slavni glumac je istinu o svom poreklu ispričao pre dve godine u Zagrebu, gde je bio specijalni gost na otvaranju sezone u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“.

- Moja majka je pročitala negde da pišu o mojim hrvatskim korenima. I pitala me je zašto sam to rekao, kada smo mi Crnogorci! Rekao sam: Šta?. A, ona je dodala: "Ti si Crnogorac, ti si iz Crne Gore" - ispričao je tada Džon Malkovič.

Prema tumačenjima istoričara, izvorno prezime Džona Malkoviča je Maljković i poreklom je, u stvari, iz Metohije, odakle su se njegovi preci selili dalje u oblast Raške, Like, na sever Crne Gore, pišu Večernje novosti.

MI VAM DONOSIMO PAR ZANIMLJIVOSTI KOJE NISTE ZNALI O DŽONU MALKOVIČU

Tečno govori francuski jezik. U Francuskoj je živeo skoro 10 godina.

Pored mnogih poslova koje je radio kao mladić, Malković je radio i kao "sekač kupusa" u restoranu brze hrane ali i kao vozač školskog autobusa u jednoj privatnoj školi.

"Uživao sam posebno vozeći školski autobus", izjavio je jednom prilikom.

Dok se jednom prilikom šetao ulicama Toronta, Malkovič je video čoveka (77) koji je pao i presekao grlo na komad oštrog metala.

Malkovič je pritisnuo ranu sprečavajući muškarca da iskrvari. Prema nekim navodimaon se tada obratio čoveku rečima: "Ja se zovem Džon i bićete dobro".

NAŠAO ŽENU U SVOM DVORIŠTU

Jednom prilikom sam našao ženu u svom dvorištu. Da veliku ženu. Obučena možda malo suviše provokativno. Ja sam u tom trenutku bio u kući. Sve se to odvijalo u Francuskoj. Razgovarao sam sa svojim partnerima producentima iz Los Aneđelesa.

foto: Profimedia

Okrenuo sam se i video tu ogromnu ženu. Objasnila mi je da je došla jer želi da bude moj asistent. Rekao sam joj da to baš i nije dobra ideja. Onda je ona rekla da želi da pročitam njen scenario. Pogledao sam naslov koji je delovao kao da je izgreban krvavim noktima... Naslov je bio "Ona ubija".

- Ovo deluje zanimljivo, rekao sam joj. O čemu je?, upitao sam je.

- Radi se o ženi koja je ostala bez posla i koja ubija poznatog glumca.

O SVOM GLASU

Ne volim svoj glas. Mrzim ga. Kad slušam svoj glas, što izbegavam inače da radim, meni on zvuči kao glas nekoga ko je na teškim drogama, i to višegodišnjim.

Mislim da većina ljudi ne voli svoj glas.

Kada glumim, uvek razmišljam - ko je ova osoba.

SNIMIO FILM KOJI MNOGI NEĆE VIDETI

Džon Malković je snimio film "100 godina" koji će se prikazati 18. novembra 2115. godine.

foto: Profimedia

"To nije prvi film koji sam snimio a koji niko živ neće videti. Uradio sam taj film sa Robertom Rodrigezom. To je kratki film o jednoj francuskoj kompaniji koja proizvodi konjak. Tom konjaku treba 100 godina da sazri. I došli su na ideju da uradim film koji će biti prikazan za sto godina. Snimljen je i nalazi se zajedno sa konjakom u sefu."

O POLITICI

Klonim se politike. Ja sam penzionisao svoje glasačko pravo 1972. godine. Klonim se politike i fokusiram se na svoj rad.

Ono što imam da kažem da tako kažem politički trudim se da kažem u okviru onoga što radim a ne na Tviteru.

Kurir.rs/Priredio: P.L.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track