RUŽINA NAGRADA ZA TALENAT I EMPATIJU! Jovani Stojiljković priznanje "Ružica Sokić"
Foto: Tanjug

Čestitamo

RUŽINA NAGRADA ZA TALENAT I EMPATIJU! Jovani Stojiljković priznanje "Ružica Sokić"

Pop kultura -

Jovani Stojiljković juče je u Ateljeu 212 uručena godišnja nagrada „Ružica Sokić“, koju dodeljuje Fondacija Ružice Sokić za najbolje glumačko ostvarenje u pozorišnoj sezoni 2018/19.

Mladoj glumici priznaje je uručio Radoslav Zelenović, filmski znalac i član Upravnog odbora fondacije.

- Ruža se uvek radovala i bila ponosna na uspeh svojih mladih kolega, pa verujem da bi tako bilo i sada - kazao je Zelenović.

Jovana Stojiljković je istakla zadovoljstvo što je nagrada pripala baš njoj. - Ružica Sokić je ostavila ogroman trag u našem poslu i važno je da nagrada za mlade glumce nosi baš njeno ime. Ovo priznanje ću uvek doživljavati kao podsećanje na sve ono što je Ružica Sokić bila, a to su pre svega velika marljivost, profesionalnost, etika, raskošan talenat i empatija - rekla je glumica. Svečanosti u Ateljeu 212 prisustvovao je i njen profesor sa Fakulteta dramskih umetnosti, takođe glumac Dragan Petrović Pele.

- Moja prva asocijacija na ime Jovana Stojiljković jeste iskrena emocija. Imam spisak sinonima koji nju opisuju. Skromna, nesebična, čestita, smirena, humana, pravdoljubiva, hrabra, velikodušna, blaga, požrtvovana, dobronamerna, ljupka, naivna... - istakao je Petrović.

Svečanosti su prisustvovali Nataša Ninković, kao i glumičin partner i dečko Goran Bogdan, koji trenutno snima seriju u Srbiji.

Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track