SRBIJA RONILA SUZE ZBOG STANOJA, A NJEGOV ŽIVOT JE JOŠ TUŽNIJI! Honorar dao RODITELJIMA, jer im je sve ostalo na KOSOVU
Foto: Printscreen

TUGA

SRBIJA RONILA SUZE ZBOG STANOJA, A NJEGOV ŽIVOT JE JOŠ TUŽNIJI! Honorar dao RODITELJIMA, jer im je sve ostalo na KOSOVU

Pop kultura -

Mladi glumac Predrag Vasić sa samo 13 godina proslavio se ulogom dečaka Stanoja u "Montevideu" i pridobio simpatije cele nacije. Predrag danas ima 23 godine, i dalje se bavi glumom, a njegova životna priča je - poput filma.

Porodica Predraga Vasića je, naime, tokom devedesetih godina prošlog veka bila primorana da proda kuću u Gnjilanu u preseli se u Beograd. U to vreme, on je počeo da snima filmove i sa svega šest godina pojavio se u francuskom filmu “Largo Winch” gde je kadar delio sa Predragom Mikijem Manojlovićem i Rašom Bukvićem, a potom je nastavio da radi na još nekoliko domaćih ostvarenja.

Najveću slavu dostigao je ulogom Stanoja u "Montevideu", a kako je svojevremeno ispričao zbog teške porodične situacije honorare od filma davao je porodici, kako bi imali dovoljno sredstava za život.

"Većinu tih para, pošto smo mi došli sa Kosova pa smo živeli u jednoj dvosobnoj kućici, sam dao mojima za renorviranje doma. Malo sam njima pomogao, a malo ostavio sebi za školovanje. Nisam se preterano bahanalisao jer nisam taj lik. I sećam se da sam od tog honorara kupio bratu telefon", izjavio je Vasić jednom prilikom i dodao da nije verovao da će postati poznat.

foto: Dado Đilas

"Mislio sam da će me brzo zaboraviti, ali nije tako, ljudi me prepoznaju, govore mi da sam porastao. Nedavno mi je jedna žena u prevozu rekla da je zbog mene nekoliko puta plakala", rekao je tada Predrag.

Nakon "Montevidea", Predrag je upisao glumu i nastavio da se pojavljuje u mnogim domaćim ostvarenjima.

Igra i u pozorištu, a kako je u više navrata istakao veliku podršku ima od starijih kolega glumaca, poput Andrije Kuzmanovića i Nenada Herakovića.

foto: Dado Djilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track