Najnovije vesti

ČUVENI HARMONIKAŠ I KOMPOZITOR U MADLENIJANUMU: Gorka Hermosa posle 25 godina ponovo u Beogradu
Foto: Promo

uvek Drag gost

ČUVENI HARMONIKAŠ I KOMPOZITOR U MADLENIJANUMU: Gorka Hermosa posle 25 godina ponovo u Beogradu

Pop kultura

Prošlo je četvrt veka otkako je ovaj istaknuti umetnik nastupao u našoj zemlji, a ovoga puta je sa svojom grupom spremio novi repertoar za Beograđane

Virtuozni harmonikaš Gorka Hermosa, zajedno sa članovima njegove grupe Malandro klub, večeras će od 19 časova održati koncert u Operi i teatru Madlenijanum, kao gost Doma učenika srednjih škola u Beogradu.

Ovaj kompozitor, virtuoz na harmonici i profesor klasične harmonike i kamerne muzike na konzervatorijumu „Hesus de Monasterio“ u Santanderu jedan je od najviše izvođenih kompozitora sadašnjice. Objavio je sedam CD, četiri knjige o istorijatu harmonike, nastupao kao solista na scenama Kine, Južne Amerike, Irana, a našao se i na beogradskoj sceni. Sada, nakon četvrt veka sa sastavom Malandro klub, koji čine Alberto Vakero (truba) i Havijer Major (kontrabas), ponovo će za našu publiku izvesti fuziju klasike, tanga, flamenka, fadoa i folklora Iberijskog poluostrva. Članovi benda kažu da su inspiraciju za ime benda dobili zbog njegovog značenja:

- Ime Malandro izabrali smo jer predstavlja osobu boemskog i začinjenog života. Sviramo više od 10 godina zajedno u različitim formacijama, a naša tajna je u tome što smo mi veoma dobri prijatelji i imamo zajedničku strast - muziku - rekli su članovi grupe.

U naš glavni grad došli su kao gosti Doma učenika srednjih škola u Beogradu. - Čast i zadovoljstvo nam je da je ovaj poznati umetnik sa svojom grupom gost naše ustanove - rekao je direktor Doma učenika dr Ljubiša Antonijević.

M. V.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...