ČUDO NA SNIMANJU FILMA SLOBODANA ŠIJANA: Nezabeleženo! Karađorđević darovao Tita!
Foto: Espreso.co.rs

Neobično

ČUDO NA SNIMANJU FILMA SLOBODANA ŠIJANA: Nezabeleženo! Karađorđević darovao Tita!

Pop kultura -

Prestolonaslednik Aleksandar uručio je poklone Šijanu i Bikoviću, a najviše smeha bilo je kada je knjigu dobio Nebojša Dugalić, koji u ostvarenju „Budi bog s nama“ igra Josipa Broza

Nakon pauze duže od mesec dana nastavljeno je snimanje filma „Budi bog s nama“, u režiji Slobodana Šijana, autora kultnih ostvarenja „Ko to tamo peva“, „Maratonci trče počasni krug“ i „Davitelj protiv davitelja“. Glumačku podelu predvodi Miloš Biković, a sada im se pridružio i Nebojša Dugalić, koji igra Josipa Broza Tita.

U pauzi ekipu su posetili i prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević i i njegova supruga princeza Katarina. Prestolonaslednik Aleksandar uručio je poklone reditelju i glavnim glumcima, a najviše smeha bilo je kada je knjigu dobio Nebojša Dugalić.

- Ovo nigde nije zabeleženo da kralj daje poklon Titu - našalio se glumac, a prenosi portal Espreso.co.rs.

Zanimljivo je da i Biković u seriji „Senke nad Balkanom“ igra Tita, a Dugalić predsednika vlade Petra Živkovića.

foto: Espreso.co.rs

- Film se snima na realnim lokacijama. Tito je imao svoj bioskop na Belom dvoru. Scenario je divan omaž pionirskim filmskim nadahnućima kod nas. Radujem se što sam dočekao da radim sa čovekom na čijim sam filmovima odrastao - poručio je Dugalić.

Film „Budi bog s nama“ govori o Bošku Tokinu (1894-1953), vizuelnom umetniku i reditelju prvog srpskog avangardnog filma, a po scenariju Biljane Maksić, Vladimira Mančića i samog Šijana. Još nije poznat datum njegove premijere, ali se znaju neki detalji. Upoznaćemo Beograd iz zlatnog doba dvadesetih godina prošlog veka, Beograd avangarde, dadaizma, futurizma i zenitizma. Kroz Tokinovu priču saznaćemo istinu o njegovoj sudbini. Koliko je snimanje tog filma bilo bitno, govori i činjenica da je u njega bila uključena cela elita tadašnje države, od Ive Andrića, Miloša Crnjanskog, Tina Ujevića, pa sve do Žanke Stokić, Ite Rine, kralja Aleksandra i mnogih drugih znamenitih ličnosti naše istorije.

(Kurir.rs / Ljubomir Radanov / Foto:Espreso.co.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track