KOMEMORACIJA LEGENDARNOM PEVAČU: Kolege odale počast Đorđu Želčeskom
Foto: Printscreen

Oproštaj

KOMEMORACIJA LEGENDARNOM PEVAČU: Kolege odale počast Đorđu Želčeskom

Pop kultura -

Dostojanstveno, kako je preminuli Đorđe i živeo, svi oni oprostili su se od pevača, čija će urna biti položena 16. marta u Vrtu sećanja na Novom groblju

Mala sala Kombank dvorane bila je ispunjena do poslednjeg mesta onima koji su želeli da odaju počast na komemoraciji legendarnom pevaču makedonskih pesama Đorđu Želčeskom.

Njegova životna saputnica Kevser Selimova sa suzama u očima primala je saučešće, a među onima koji su došli bili su Dragiša Golubović, predsednik Semusa, koji je i govorio na komemoraciji, Andrija Bajić, Mira Drobac, Marinko Rokvić, Mirko Rondović, Beti Đorđević i mnogi drugi.

Dostojanstveno, kako je preminuli Đorđe i živeo, svi oni oprostili su se od pevača, čija će urna biti položena 16. marta u Vrtu sećanja na Novom groblju. Đorđe Želčeski rođen je 1938. godine u Prilepu, a umro je 24. februara ove godine u Beogradu.

Karijeru je počeo kao solista na Radio Skoplju, a 1959. upoznao je Kevser Selimovu, s kojom je počeo da peva u duetu. Zajedno su proneli slavu makedonske muzike širom sveta.

J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track