NOVI CIKLUS SLIKA DAROVITE UMETNICE! STEPENICE KAO INSPIRACIJA! Mila Gvardiol izlaže u Prodajnoj galeriji Beograd!
Foto: Privatna Arhiva

drugačija

NOVI CIKLUS SLIKA DAROVITE UMETNICE! STEPENICE KAO INSPIRACIJA! Mila Gvardiol izlaže u Prodajnoj galeriji Beograd!

Pop kultura -

Stepeništa su ključni motiv nove serije slika Mile Gvardiol, koja je nedavno pred publikom u Prodajnoj galeriji "Beograd", na Kosančićevom vencu. Naziv za ovu postavku autorka je pronašla u citatu svetoga Petra - Quo vadis, Domine? (Kuda ideš, Gospode?")

"Biografski posmatrano Mila je predstavnica srednje generacije već afirmisanih beogradskih vizuelnih umetnika koja je u stalnom preispitivanju stvari i odnosa iz svoje najbliže okoline. Ona pre svega oseća a potom i prenosi, u različitim likovnim tehnikama, impresije iz njoj bliskog života dovodeći gledaoca pred odluku. Urbani motivi Milinih dela ne samo da fasciniraju zbog svoje kompleksnosti, grandioznosti i dimenzija nego i zbog magijske moći da nas opčine i uvedu u sliku tražeći od nas ucešće. Ne možemo ostati indiferentni, naš pogled uvek nađe smer/pravac ili liniju koje će nastaviti da prati do samih ivica platna, pa i dalje...", kaže dr Miona Marta Marković, akademski slikar i istoričar umetnosti.

foto: Privatna Arhiva

Mila Gvardiol je rođena 1979. u Beogradu, gde je diplomirala na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, a potom i doktorirala na Univerzitetu umetnosti. Dosad je imala 27 samostalnih i oko 250 grupnih izložbi u zemlji i regionu. Nekoliko puta je nagrađivana za svoj rad, a RTS je 2013. producirao dokumentarnu emisiju o njenom stavralaštvu "Gvardiol - Mila Gvardiol".

Kurir/ Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track