NE PROPUSTITE SERIJAL ROMANOVI NA TELEVIZIJI BALKAN TRIP
Foto: Promo

NE PROPUSTITE SERIJAL ROMANOVI NA TELEVIZIJI BALKAN TRIP

Pop kultura -

Tokom protekla tri meseca, gledaoci televizije >Balkan Trip< koja posluje u sastavu medijske kompanije >ARENA CHANNELS GROUP< imali su ekskluzivnu priliku da se upoznaju sa najlepšim ruskim gradovima, istorijskim lokalitetima i prirodnim lepotama. Mogli smo da se uverimo u lepotu i beskrajnu raznolikost Ruske federacije. Uvereni smo, da su naši gledaoci videli mesta za koja nisu ni čuli, a kamoli mogli da predpostavljaju koliko veličanstveno izgledaju. Sigurni smo da su mnogi naši sunarodnici dobili želju da posete neki od lokaliteta za koji su saznali u serijalu „Duh mesta“.

Naša želja je da srpski narod i sve gledaoce naše televizije na najbolji mogući način upoznamo sa istorijom, kulturom, običajima i turističkom ponudom bratske Rusije. Nakon serijala koji je govorio o njenim lepotama, odlučili smo se da prikažemo ostvarenje posvećeno bogatoj i slavnoj ruskoj istoriji. Romanovi su vladali Ruskim carstvom puna tri veka i ostavili su neizbrisiv pečat kako u ruskoj, tako i u svetskoj istoriji. Neki od njenih istaknutih predstavnika, poput Petra Velikog ili Jekaterine Druge, važili su za najveće vladare svog vremena. Bilo je i drugih, svetu manje poznatih Romanova, koji su postavili temelje uzdizanja Rusije u rang evropske i svetske sile prvog reda. Serijal na topao, ali i vrlo objektivan način, govori ne samo o državnim pitanjima, već i o osobinama, vrlinama i manama predstavnika carske dinastije. Kombinacijom kolaža, naracije, vrhunskih animacija i glume, sigurni smo da će „Romanovi“ privući pažnju našeg auditorijuma. Serijal nije samo zabavnog, već i izrazito obrazovnog i informativnog karaktera, pa verujemo da će njegovo prikazivanje biti ne samo zanimljivo već i vrlo korisno.

U našem narodu najpoznatiji vladar iz porodice Romanov je poslednji ruski car-mučenik, Nikolaj II, koji je na početku Prvog svetskog rata stao na stranu Kraljevine Srbije i izborio posebno mesto u našoj istoriji, srcima i pamćenju. Velikom srpskom prijatelju, mučki ubijenom od strane bezbožnih Boljševika, pre nekoliko godina podignut je spomenik u centru Beograda. On nas podseća ne samo na poslednjeg cara iz dinastije Romanov, već i na srpsko-rusko prijateljstvo koje mora da bude jače od svakog izazova i pritiska sa kojim se kao narod i država suočavamo.

Počev od prvog dana nove godine, pa u naredna dva meseca, svakog petka sa početkom od 21:30 samo na televiziji >Balkan Trip< gledajte uzbudljiv serijal “Romanovi“, koji hronološki govori o svim vladarima znamenite ruske dinastije.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track