BILJANA ČEKIĆ PLAKALA DOK JE GLEDALA DARU IZ JASENOVCA: Otkrila koja joj je scena bila NAJTEŽA
Foto: Aleksandar Letić

Prvi put gledala film

BILJANA ČEKIĆ PLAKALA DOK JE GLEDALA DARU IZ JASENOVCA: Otkrila koja joj je scena bila NAJTEŽA

Pop kultura -

Devojčica Biljana Čekić, koja je rasplakala čitavu Srbiju u filmu "Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Gage Antonijevića, otkrila je da joj je, nakon emitovanja filma, srce puno. Devojčica koja je maestralno odrigrala Daru prvi put je gledala film i priznala je da je plakala, kao i mnogi koji su odgledali film.

Iznenađena je pažnjom koju je film izazvao, ali i težinom filma jer nije prisustvovala snimanju svih scena.

Dara iz Jasenovca
foto: Printskrin / You Tube

"Na mene je ostavo veoma emotivan utisak. Najteža scena mi je bila kada predajem mlađeg brata Dijani Budisavljević, kada ga ona odvodi", rekla je za Dnevnik 2 RTS Biljana.

- Dosta se promenio moj život sada. Novinari me zovu, pričam sa njima, dajem intervjue. Nisam verovala da će sve ovako da bude. Iskreno, moram i da učim, a ne mogu da spustim telefon od poziva. Svi žele da čuju utiske, meni je drago da sam uspela da ovako važan lik iznesem na pravi način - priča za Biljana.

Na pitanje, da li su emocije kod nje bile velike, dodaje:

- Bilo je mnogo emotivno. Plakali su mnogi, čak i kod mene kući. I ja sam - kratko odgovara Dara i dodaje da su je mnogi glumic koji su radili sa njom na ovom filmu zvali da joj prenesu utiske:

- Glumicu su me zvali i oduševljeni su. Čestitali su mi i ja sam njima. Baš sam se raznežila kada su me pozvali svi oni da mi kažu kako sam bila super - ističe Biljana.

Dara iz Jasenovca
foto: Printskrin / You Tube

Radnja filma "Dara iz Jasenovca" dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Inače, potomci Biljane Čekić bili su u logoru u Jasenovcu, te joj se devet članova familije ubijeno tada.

Dara iz Jasenovca
foto: Printskrin / You Tube

kurir.rs/Blic

BONUS VIDEO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track