Najnovije vesti

OGLASILA SE MAJKA DEČAKA KOJI SU GLUMILI BUDU U DARI IZ JASENOVCA: Luka je progovorio na snimanju! Otkrila šta im je NAJTEŽE palo!
Foto: Printskrin / You Tube

svi su se snašli dobro

OGLASILA SE MAJKA DEČAKA KOJI SU GLUMILI BUDU U DARI IZ JASENOVCA: Luka je progovorio na snimanju! Otkrila šta im je NAJTEŽE palo!

Pop kultura

Marija Šaranović iz Herceg Novog, majka Luke, Simona i Jakova, trojki koji u "Dara iz Jasenovca" glume malog Budu koji je osvojio sve simpatije publike, još nije slegla sve utiske sa TV premijere filma.

Dara iz Jasenovca
foto: Printskrin / You Tube

Ona ističe da je ponosna što je zajedno sa sinovima bila deo ekipe, ali da nije sigurna da li bi ponovila iskustvo sa snimanja.

Na pitanje otkud njeni dečaci u filmu, kaže:

- Mi smo bili u bazi podataka beogradske kasting agencije iz koje nas je pozvala jedna žena, koja je onda došla na dogovor u Herceg Novi. Dali su nam sedam dana da odgovorimo na ponudu, i kada smo odlučili da prihvatamo, sve se brzo odvijalo - seća se Marija.

Marija Šaranović, rođena u Pančevu, odrasla u Kotoru, a odabrala da živi sa suprugom Nikolom koji je pomorac u njegovom gradu, Herceg Novom, priča i da je jedan od njenih sinova, Luka, progovorio upravo na snimanju, u Beloj Crkvi. Zbog dečaka koji su rasli kao iz vode, snimanje je trajalo tri umesto planiranih šest meseci. Dečaci su i tokom ta tri meseca promenili uobičajene navike, vreme za jelo i spavanje, ali su, uprkos svemu, dobro reagovali na sve što ih je okruživali i što im je bilo novo.

Dara iz Jasenovca
foto: Pritnscreen

- Snimanje je bilo veoma naporno, neki put mnogo napornije nego što smo mogli da pretpostavimo. Bilo je situacija kada je trajalo do jedan, dva sata ujutru, za scene u kojima se zahtevalo da dečak spava. Dok je bilo lepo vreme dečaci su se igrali sa ostalom decom, a sve je bilo mnogo komplikovanije kada je zahladilo. Najteže je bilo kada smo se budili i uspavljivali na snimanju - priča Marija.

- Očekivalo se dosta od filma, vidim da je kritika podeljena. Neko kaže da je sve teško, neko da je film ispunio očekivanja a neko, opet, da je sve to trebalo da bude eksplicitnije pokazano, i logor i stradanje dece. Sve sam te scene u punom smislu proživela tokom snimanja, a sada sam sve videla upakovano, montirano, sa muzikom.

Dara iz Jasenovca
foto: Printskrin / You Tube

Inače, radnja filma "Dara iz Jasenovca" dešava se tokom Drugog svetskog rata, u periodu posle hrvatsko- nemačke ofanzive na Kozari, kada lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i desetogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti preko Jasenovca do logora Stara Gradiška učiniće da Dara odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a smisao njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata.

Ana Lečić, Dara iz Jasenovca
foto: Promo

Kurir.rs/Novosti/M.M.

BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...