TEŠKO MI JE BILO DA IZAĐEM IZ LIKA! ZLATAN JE U FILMU GLUMIO DARINOG OCA: Priznao i koja scena mu je bila NAJPOTRESNIJA
Foto: Printskrin / You Tube

ISKRENO

TEŠKO MI JE BILO DA IZAĐEM IZ LIKA! ZLATAN JE U FILMU GLUMIO DARINOG OCA: Priznao i koja scena mu je bila NAJPOTRESNIJA

Pop kultura -

Film "Dara iz Јasenovca" i dalje je jedna od glavnih tema u regionu.

Glavni glumci su istakli da su tek nakon prikazivanja shvatili koliko je srpskom narodu bio potreban ovakav jedan film.

Biljana Čekić, Anja Stanić Ilić, koja igra lik Darine majke, Zlatan Vidović, kojeg smo u filmu upoznali kao Darinog oca i Tatjana Kecman, koja igra lik časne sestre - sumirali su utiske nakon TV premijere dugoiščekivanog filma.

Biljana Cekic, Dara iz Jasenovca
foto: Printscreen/Prva TV

Biljana kaže da je u školi i u mestu u kojem živi učila o strahotama Јasenovca, dodajući da je u pripremama za ulogu imala pomoć čitave ekipe filma. Anja Stanić Ilić, "Darina majka", ističe da je snimanje ovog filma bilo jako emotivno, te da je ovakvo jedno filmsko ostvarenje bilo potrebno naciji.

"Desilo se nešto na kolektivnom planu, povezani smo emocijom na dobar način. Svi smo imali isti doživljaj i bilo je preko potrebno da se jedan takav film snimi", kaže ona.

Dara iz Jasenovca
foto: Printskrin / You Tube

Zlatan Vidović, koji glumi Darinog oca, kaže da je to jedna od najtežih uloga u karijeri, jedna od onih koje se samo jednom u životu igraju.

"Bilo je jako teško odigrati i ući u ulogu, a i jako dugo vremena bilo je potrebno da izađem iz lika", rekao je Vidović. Njemu je najpotresnija scena ona u kojoj među telima koje baca u jamu i u Savu, pronalazi telo sina i supruge.

"Film "Dara iz Јasenovca" uspeo je da, o ovako teškoj i mučnoj temi, očuva dostojanstvo", naglasio je Vidović.

Dara iz Jasenovca
foto: Printskrin / You Tube

Tatjana Kecman, koja glumi časnu sestru, kaže da je mnogo istraživala o svom liku, da ne glumi isključivo bezdušnu Bartu Pulheriju već da je više likova spojeno u jedan.

"Tu je scena u kojoj deca igraju fudbal, scena koja na sekund zaliči na normalan život, u kojoj Darina majka kaže "To sine Јovo" i u kojoj se Dara prvi i jedini put smeje", kaže Kecmanova emisiji Aktuelno na RTS.

BONUS VIDEO:

01:56

ŠINDLEROVA LISTA JE OKEJ, ALI NE I DARA: Prašina oko srpskog filma se NE STIŠAVA! Kritičari i dalje lome koplja (KURIR TELEVIZIJA)

Kurir.rs/K.Đ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track