KAKO ME JE RADIO MILEVA SPASLA: Olga Odanović o Dari Džokić, koroni i novoj ulozi
Foto: Marina Lopičić

Iskrena

KAKO ME JE RADIO MILEVA SPASLA: Olga Odanović o Dari Džokić, koroni i novoj ulozi

Pop kultura -

Glumica Olga Odanović godinama unazad važi za jednu od naših najvećih komičarki. Priliku da svoj raskošni talenat još jednom pokaže dobila je u seriji "Radio Mileva", koja je 9. marta startovala sa emitovanjem na RTS.

- Bilo mi je zadovoljstvo da radim s ovom sjajnom ekipom. Napraviti komediju koja je kao vodvilj na televiziji veoma je zahtevno. Morate da doprete do publike preko ekrana, što je teže nego u pozorištu, koje je živa stvar. Veoma je važno što nas je reditelj Elmir Jukić vodio tako divno, bez ikakve nervoze i panike, jer znate, glumci su prokleti, stalno se u toku rada pojavljuju sumnje. U početku sam stalno pitala Elmira da li me kontroliše, da li nije dovoljno dobro, možda je prebrzo... Retko se dešava da imate tako sjajnu ekipu, a poslednji put sam je imala u seriji "Selo gori, a baba se češlja" - počinje Olga, koja objašnjava kako je reagovala kada je prvi put pročitala scenario za novu seriju.

Ogla Odanović
foto: Dragana Udovičić

- Bila sam oduševljena likovima, svi su tako karakterno napisani da sam odmah mogla da ih sve vizualizujem. Zato je ovo i komedija karaktera i situacije, a vodviljska po ritmu. Svaki lik je mikrosvet za sebe sa svojim željama, opsesijama, interesima i nastranostima. Za glumca ne može biti lepši i veći izazov - kaže ona.

Dara Džokić
foto: Marina Lopičić

Opisujući svoju ulogu Mileve, glumica ističe da voli da igra nekoga ko postoji svuda oko nas.

- U zgradi imam jednu ženu koja je vrlo slična Milevi. Svi smo uživali radeći na tim likovima, Dara Džokić mi je pre neki dan rekla na snimanju da se toliko opustila i da nema više kočnice. Toliko smo se radovali, bilo je veoma kreativno i ludo. Ovaj period snimanja je izlečio moju dušu. Mene je "Radio Mileva" spasla. Nisam gledala televiziju, vesti, čitala novine, samo sam se radovala sledećem snimajućem danu. Dosad nisam imala ovako veliku ulogu. Da nije bilo produkcije Neleta Garića, ne bi bilo ni Mileve i s njima bih ponovo radila, makar igrala i levu nogu od stola - iskrena je glumica i dodaje:

- Nadam da će Milevu gledaoci zavoleti. Svi ovi likovi imaju plemenitost i ljudskost i dobre namere, to nisu ljudi koji hoće jedno drugom da smeste. Ova serija me vraća u ona lepa vremena kada su cele porodice sedele i gledale "Bolji život", "Pozorište u kući", "Više od igre", "Ljubav na seoski način"... Nadam se da će "Radio Mileva" ući u domove i da će prepozanti svako ili komšinicu ili upravnika ili frizerku, jer su veoma živopisni likovi.

Kurir/ TV ekran/ Maša Kostić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track