ŠOK ZA LJUBITELJE LIKA I DELA ČARLIJA ČAPLINA: Bio je predator opsednut tinejdžerkama sa kojima je pravio HAOS U KREVETU! (FOTO)
Foto: Profimedia

javnost je bila zgrožena

ŠOK ZA LJUBITELJE LIKA I DELA ČARLIJA ČAPLINA: Bio je predator opsednut tinejdžerkama sa kojima je pravio HAOS U KREVETU! (FOTO)

Pop kultura -

Čarli Čaplin, jedna od najvećih zvezda sedme umetnosti, kultna ličnost kinematografije, osim po svojim sjajnim filmskim ostvarenjima i velikom talentu bio je poznat i kao prvi koji je uveo metodu "casting couch" ili "seksom do uloge". Serijski seksualni predator najviše od svega voleo je seks sa tinejdžerkama.

Čarli Čaplin
foto: Profimedia

Cilj mu je bio da spava sa svakom ženom koja mu se svidi. Organizovao je orgije sa svojim kolegom Feti Arbaklom. Kako je to bilo doba nemog filma, devojci na kauču bi pokazivao kartice sa time šta je trebalo da čini, a na kraju bi završile skroz gole pred njim. Tada bi ih gađao pitama, a onda sa njih lizao ostatke.

Imao je četiri braka, sa svim suprugama se spetljao dok su bile maloletne, a prve dve je oženio čim su napunile 16 godina. Treća žena je imala 19 kad ju je oženio, ali je slagala da ima 16. Od svih se razveo, a onda je došla poslednja i najvažnija žena u njegovom životu. Zvala se Una a od nje je bio stariji čak 36 godina. Njoj bilo 17, a njemu 53 godine kad su se upoznali.

Carli Caplin
foto: Profimedia

Prvu suprugu, glumicu Mildred Haris oženio je kada je imala samo 16 godina nakon što je saznao da je trudna. Njemu je bilo 29 godina. Razveli su se četiri godine kasnije. Mildred je kao razlog razvoda navela okrutnost.

Drugu suprugu, glumicu Litu Grej sreo je na snimanju filma i oženio je 1924. godine kad je imala tek 16 godina. Njemu je tada bilo 35 godina. I nju je oženio samo kako bi izbegao skandal jer je i ona bila trudna. Molio ju je da abortira, ali ona nije htela. Nakon venčanja nije puno mario za nju. Dao joj je odmah do znanja što misli o njoj. Zvao ju je "mala kurvo".

Carli Caplin
foto: Profimedia

Brak u kom su dobili dva sina kratko je trajao. Razveli su se 1927. godine a to je bio najskuplji razvod dotad u Americi i najveći holivudski skandal tog vremena.

Čaplinova treća supruga glumica Polet Godar koja se pojavila u nekoliko njegovih filmova imala je čak 19 godina kada su se venčali. Međutim, ona je kad su se upoznali slagala da ima 16. Bili su u braku šest godina.

Carli Caplin
foto: Profimedia

Una O'Nil bila je njegova poslednja supruga sa kojom je dobio osmoro dece i ostao sa njom sve do smrti. Una O'Nil trebalo je, verovali su svi koji su je poznavali, napraviti velike stvari u životu. Bila je lepa, obrazovana, iz ugledne porodice. Očekivalo se da će ćerka uglednog književnika, nobelovca Judžina O'Nila i spisateljice Agnes Bolton postati važna i slavna kao i njeni roditelji. Išla je u najbolje škole, družila se sa tadašnjom njujorškom elitom. Bila je zgodna, šarmantna, privlačna, i svi su je želeli. Izlazila je sa Orsonom Velsom i bila je u vezi sa šest godina starijim slavnim književnikom Dž. D. Salindžerom, piscem "Lovca u žitu".

Međutim, onda je Una odlučila da ode u Holivud i da postane glumica. No, tamo je 17- godišnjakinja upoznala 53-godišnjeg Čaplina, koji ju je odlučio angažuje za svoj novi film. Čaplin je zapisao da je odmah pri upoznavanju bio pokošen njenom lepotom i šarmom. Susret sa njom je opisao kao "najsrećniji događaj u životu".

Carli Caplin
foto: Profimedia

Brak Une i Čaplina toliko je razljutio njenog oca koji je bio Čaplinov vršnjak da je ostavio bez nasledstva i sa njom nikad više ni reči nije progovorio.

Prema knjizi PItera Ekrojda, Čarli Čaplin je bio sebičan, okrutan i dominantan čovek. Manipulisao je svima oko sebe bez imalo kajanja.

Zbog "ljubavi" prema mladim devojkama Čaplinu je decenijama odlagana plemićka titula, ali se njom ipak okitio 1975., dve godine pre smrti.

Carli Caplin
foto: Profimedia

(Kurir.rs/24sata.hr)

BONUS VIDEO:

02:00

BILO JE ILI BROMAZEPAMI ILI KLIPOVI: Glumac spaja RIJALITI i stvarnost! Obožavaju ga i mladi i stari (KUROR TELEVIZIJA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja